Americký Kongres začal vyšetrovanie pôvodu COVID-19
14 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Snemovňa reprezentantov Kongresu USA začala vyšetrovanie genézy COVID-19

Republikánmi kontrolovaná Snemovňa reprezentantov Kongresu USA začala vyšetrovanie genézy COVID-19 a požiadala o informácie vysokých predstaviteľov americkej administratívy a bývalého hlavného epidemiológa Anthonyho Fauciho.

Osobitný podvýbor pre pandémiu koronavírusu Dozorného výboru Snemovne reprezentantov preveruje najmä verziu o umelom pôvode vírusu a jeho úniku z čínskeho laboratória, ktoré okrem iného získalo granty zo Spojených štátov amerických .

"Americký ľud si po rokoch utrpenia spôsobeného pandémiou koronavírusu a reakcii vlády zaslúži skutočné odpovede. Vyšetrovanie musí začať zistením, kde a ako tento vírus vznikol," uviedol na tlačovke Brad Wenstrup, ktorý je členom Snemovne reprezentantov USA od 2013.

Jeho kolega James Comer uviedol, že „pribúdajú dôkazy o úniku vírusu z nebezpečného laboratória v (čínskom meste) Wuhan“, ktorý bol financovaný okrem iného z peňazí daňových poplatníkov USA prostredníctvom mimovládnej organizácie EcoHealth Alliance. Naznačil, že americké úrady by to mohli vedieť a zámerne to tajiť.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!