USA cvičia islamistov na útoky na Rusko
13 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

"Ruská zahraničná spravodajská služba SVR obviňuje USA z výcviku militantných islamistov na útoky na ciele v Rusku a na území bývalého Sovietskeho zväzu. SVR uviedla, že má informácie, že americká armáda naverbovala 60 bojovníkov zo skupín napojených na teroristické milície Islamský štát alebo al-Káida. Cvičiť by ich mali na americkej základni v Sýrii. Informuje o tom rakúsky spravodajský portál orf.at.

„Majú za úlohu pripravovať a vykonávať teroristické útoky proti diplomatom, verejným činiteľom, strážcom zákona a príslušníkom ozbrojených síl.“ Osobitná pozornosť sa venuje tomu, že sa regrutujú prisťahovalci z ruského Severného Kaukazu a Strednej Ázie.

SVR má spoľahlivú informačnú sieť

SVR, ktorá bola kedysi súčasťou sovietskej tajnej služby KGB, vedie Sergej Naryškin, spojenec prezidenta Vladimira Putina, ktorý sám riadil ruskú domácu spravodajskú službu FSB.

Hersh pichol do osieho hniezda! Washington musí svetu vysvetliť TERORISTICKÝ ÚTOK na Nord Stream
Viac ako štyri mesiace po výbuchu plynovodov Nord Stream šokujúca správa amerického investigatívneho novinára a laureáta Pulitzerovej ceny Seymoura Hersha, zverejnená v stredu, opäť podnietila medzinárodnú verejnú mienku. Správa poskytuje... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme