Putin a jeho pancierový vlak. Pravda, alebo konšpirácie? (VIDEO)
14 | 02 | 2023 I Milan Laca

Putin sa presunul do pancierového vlaku.

Ruský prezident Vladimir Putin čoraz častejšie využíva na diaľkové cesty do svojich rezidencií pancierový vlak, na ktorý presedlal na jar 2021. Tvrdí to kanál Dossier Center.

Jazdí na výlety? 

"Na jeseň 2021, keď sa ruská armáda začala aktívne pripravovať na inváziu na Ukrajinu, Vladimir Putin presedlal na obrnený vlak. Po začiatku vojny v ňom jazdí čoraz častejšie - najmä na svoje obľúbené bydlisko na Valdai." 

Zostrelili USA UFO? Americký generál to nevylučuje
Najnovšie pokyny pre americké vzdušné sily sú pravdepodobne strieľať hlava-nehlava! Čínsky balón, o ktorom Číňania tvrdia, že bol meteorologický a Američania sú si istí, že špionážny, preletel celými USA, kým sa Biden odhodlal dať príkaz k... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Bezpečnosť

Putin mohol začať uprednostňovať obrnený vlak z bezpečnostných dôvodov. Na rozdiel od lietadiel je ťažšie sledovať vlak, pretože neexistujú žiadne služby na sledovanie osobných vlakov v reálnom čase. Ešte dve prezidentove sídla, kam zavíta, sa nachádzajú na pobreží Čierneho mora, kde sú kvôli vojne obmedzené lety.

Vraj Putinov vlak

Špeciálny vlak

Video tvrdí, že pancierový vlak má vozeň so spálňou a pracovňou, vozeň pre sprievodný personál a ďalší  pre špeciálnu komunikáciu. Navonok sa pancierový vlak podobá obyčajnému, len namiesto štyroch náprav majú vozne šesť, namiesto jednej lokomotívy niekoľko a na streche je umiestnené špeciálne vybavenie.

Pátrali...

Novinári zistili, že mimoriadny vlak, zodpovedajúci popisu, patrí spoločnosti Grand Service Express, ktorú vlastnila offshorová spoločnosť, spojená so spolupracovníkom prezidenta Ruskej federácie Jurijom Kovaľčukom a podnikateľom Michajlom Rabinovičom. Putina odfotili v pancierovom vlaku iba raz,  v roku 2012, pred jeho opravou. Fotografie z vonkajšej strany vlaku neboli nikdy oficiálne zverejnené. Novinári vypočítali aj približnú cenu pancierového vlaku. Podľa ich odhadov môže stáť o niečo viac ako 1 miliardu ruských rubľov.

Keď chodia Rusi, zle je, keď nechodia, ešte horšie(VIDEO)
Starostka Karlových Varov avizovala riziko zatvorenia rezortu pre odliv turistov z Ruska. Andrea Pfeffer Ferklová pre Actualne.cz povedala, že mestské kúpeľníctvo je na pokraji zatvorenia a to aj kvôli odlivu turistov z... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik