Predpovedal zemetrasenie! Čo tvrdil Žirinovskyj, výmysly, hoaxy?
13 | 02 | 2023 I Milan Laca

Na internete sa objvil  starý rozhovor so Žirinovským z roku 2013 o schopnosti Spojených štátov spôsobovať zemetrasenia.

Kto bol Žirinovskyj

Bol to  ruský politk, vodca frakcie LDPR (Liberálnodemokratická strana Ruskej federácie. Bol členom  Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie od  decembra 1993.

Kontroverzné návrhy

Žirinovskij opakovane hovoril o potrebe zaviesť neštandardné zákony alebo radikálne zmeniť existujúce zákony, napríklad:

  • V roku 2009 navrhol odstránenie  moratória na trest smrti.  
  • Trestné stíhanie politikov, ktorí nesplnili volebné sľuby. 
  • Zjednotenie regiónov prostredníctvom vytvorenia 7-12 provincií, odmietnutie rozdelenia štátu na základe národností, presadzovanie politiky asimilácie malých národov.
  • Vystupoval za vstup Ukrajiny a Bieloruska do Ruskej federácie ako nových federálnych obvodov.
  • Bol  jedným z odporcov myšlienky prilákať migrantov. V roku 2012 sľúbil, že keď bude zvolený za prezidenta Ruskej federácie, „vyženie všetkých migrantov z krajiny a dá prácu občanom Ruskej federácie“.
  • Navrhoval legalizovať polygamiu v celej krajine, ako aj manželstva osôb rovnakého pohlavia.
  • Domnieval sa, že v Ruskej federácii je potrebné zaviesť volenú monarchiu a zakázať všetky politické strany.
  • Navrhol vymenovať Vladimíra Putina do novej funkcie „Najvyšší vládca“  a nahradiť oficiálnu ruskú trikolóru  čierno-žlto-bielou vlajkou a súčasnú hymnu Ruskej federácie piesňou „Bože, chráň cára!“.
Jeho fantázia? 

V rozhovre  z roku 2013 tvrdil, že Spojené štáty majú moc vyvolať prírodné katastrofy. Video zverejnil na svojej stránke telegramu "Pool č. 3". „Existuje aj umelý moment, kedy je pre určité sily prospešné zvyšovať prírodné katastrofy – horúčavy, neustále dažde, alebo dnes môžete vytvoriť umelé zemetrasenia,“ trvdí kanál. Krajiny sa môžu uchýliť k takýmto opatreniam, ak ich oponenti začnú hrať „príliš nezávislú rolu“. Žirinovskij uviedol ako príklad Japonsko, ktoré v roku 2010 začalo deklarovať svoje imperiálne ambície a pokúšalo sa obnoviť svoje ozbrojené sily. Ale USA si mysleli, že je "príliš skoro". Preto  došlo 11. marca 2011, k majsilnejšiemu zemetraseniu v histórii krajiny a k cunami, ktorá po ňom nasledovala a k radiačnej havárii maximálneho (siedmeho) stupňa Medzinárodnej stupnice jadrových udalostí vo Fukušime, tvdil Žirinovskij.

Odvoláva sa na Vangu: Slovenská veštkyňa vie, kedy začne 3. svetová vojna
Veštica Daniela Paculíková tentokrát hovorí o aktuálnom februári, ktorý bude napriek chladnému počasiu politicky horúci nielen u nás, ale aj vo svete. Nasvedčuje tomu aj dlhodobé dianie. Podľa astrologičky Paculíkovej, to má „na svedomí“ Mars. Ten... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Turecko 

Po nedávnych udalostiach v Turecku,  mnohí považovali vyhlásenia Žirinovského za prorocké. V noci 6. februára došlo na juhovýchode krajiny k najsilnejšiemu zemetraseniu za posledných 84 rokov, s magnitúdou 7,7 . V dôsledku toho boli zničené tisíce domov, zomrelo viac ako 30 tisíc ľudí a viac ako 80 000 bolo zranených.

Čo to bolo?

Neskôr vyšlo najavo, že medzi časťou tureckého obyvateľstva sa šírili fámy, že otrasy spôsobili neznáme americké technológie. Hlavným cieľom je vraj zasahovať do predvolebnej kampane prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Turecký líder opakovane kritizoval Spojené štáty. Vlani v lete hovoril o  rozmiestnení amerických základní v Grécku, s ktorým má Ankara napäté vzťahy. V januári 2022 obvinil Washington z nedodržania sľubu o dodávke stíhačiek, hoci Turecko za ne zaplatilo takmer 1,4 miliardy dolárov. Turecko a USA sú navyše v konflikte kvôli kurdskej otázke. Ankara vyhlásila mnoho kurdských formácií, vrátane PKK za extrémistické. Od roku 2010 dochádza v Sýrii k pravidelným stretom medzi Kurdmi a Turkami, pričom Washington podporuje kurdské sily.

Zostrelili USA UFO? Americký generál to nevylučuje
Najnovšie pokyny pre americké vzdušné sily sú pravdepodobne strieľať hlava-nehlava! Čínsky balón, o ktorom Číňania tvrdia, že bol meteorologický a Američania sú si istí, že špionážny, preletel celými USA, kým sa Biden odhodlal dať príkaz k... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme