OBROVSKÁ TRAGÉDIA na svahu! O život prišiel len 9-ročný chlapec
13 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Po zrážke s lyžiarom museli chlapca oživovať a do nemocnice ho prevážali v kritickom stave. Napriek zásahu horských záchranárov aj vrtuľníka sa, žiaľ, školáka nepodarilo zachrániť. Informáciu priniesol portál Zregionu.sk.

 K zrážke lyžiarov došlo v piatok (10.2.) v lyžiarskom stredisku na Veľkej Rači. 9-ročný chlapec zostal po zrážke nehybne ležať na zjazdovke. „Prítomní lyžiari zahájili laickú kardiopulmonálnu resuscitáciu a privolali záchranárov. Záchranári HZS pokračovali v rozšírenej resuscitácii a snežným skútrom priviezli na miesto aj posádku rýchlej lekárskej pomoci,“ informovala Horská záchranná služba.

Na pomoc prišli aj leteckí záchranári. Na mieste bol vysadený pomocou navijaka lekár Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby a spoločne pokračovali v rozšírenej resuscitácii. Následne po pristátí vrtuľníka transportovali horskí záchranári pacienta kanadskými saňami na miesto pristátia a odovzdali ho posádke vrtuľníka. „Po preložení na palubu bol s poraneniami viacerých častí tela v kritickom stave vrtuľníkom transportovaný do Univerzitnej nemocnice v Martine,“ spresnili leteckí záchranári.

Chlapec, podľa našich informácií, vážnym zraneniam podľahol. Na sociálnej sieti to potvrdila jeho babka. „Zomrel môj 9-ročný vnúčik Alex. Na zjazdovke do neho narazil v plnej rýchlosti chalan a zlomil mu väz“, napísala stará mama.

V posledných dňoch horskí záchranári zasahovali na svahoch pri viacerých úrazoch detí. V piatok si na Pasekách poranila dolnú končatinu v oblasti stehna 7-ročná lyžiarka. Ďalší úraz malého lyžiara sa stal včera na Chopku, 7-ročný chlapec pri zrážke so snoubordistom utrpel vážne poranenie stehna. Pacienti boli letecky transportovaní do nemocničných zariadení.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme