Nebojme sa ich
14 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

„Niekde v tomto svete, niekde v tomto štáte a v tejto spoločnosti sa musí nájsť potrebný počet ľudí, ktorí spolu uzavrú spojenectvo na život a na smrť v službách pravde a slušnosti. Nepotrebujeme prostitútky, zohnuté z vďaky za svoj vlastný ekonomický profit pred nejakou mocenskou straníckou mafiou." Znie citát filozofa, profesora Hejdánka z roku 1927.

Musíme nájsť dostatočný počet ľudí, ktorí slúžia ľudstvu práve tak a iba tým, že žijú, pracujú a myslia tak, aby sa všetko (aj oni sami) dostalo do svetla pravdy. Teda, služba občanom nemôže spočívať v ich nenávisti, v absolútnej mocenskej arogancii, samoľúbom povýšenectve a nadradenosti, a to ani po sto rokoch od nástupu Hitlera k moci. A najmä vtedy, ak tu zas máme malých "fúzatých" či bradatých alebo napríklad neoholených niktošov, ktorí sa obrnili mocou a ideologickými bagandžami dupú po slobode a práve v štáte. Maličkých zamindrákovaných chudákov, odkázaných iba na lži a podvody. A na zákazy všetkého, čo neodsúhlasia ich politickí vodcovia.

Desivá skutočnosť

Čoraz viac sa nám tu na Slovensku otvárajú nožnice medzi realitou a tým, aká by skutočnosť v slušnej, demokratickej a civilizovanej spoločnosti mala byť. Máme tu demokraciu, ale bez demokracie. Diktuje nám ju hŕstka tupých a bezcitných despotov, majiteľov ukradnutých diplomov. A nielen diplomov. Karikatúry ľudskosti a vzdelania sa tu hrajú na ľudí, smutné zosmiešniny a paródie na politikov tu diktujú štátnu politiku. Kým si nevyberieme naozajstných odborne zdatných demokratov, ale iba tieto prázdne nádoby, žiadne voľby nám nepomôžu.

Potrebujeme tu vychovať vedomie a sebavedomie

A politicky gramotných občanov… Nie mediálnym mainstreamom zmanipulovaných sektárov. Ako zabudovať do našej budúcej demokracie, že lepšie je viac ako to horšie, čím žijeme, keď vieme, že v našej súpoločnosti je zloba a svinstvo štátnou ideológiou? Ako teda chceme dosiahnuť, aby tí horší volili tých lepších? Nebojme sa ich. "Horší" sú často iba slabší, majú viac strachu prijímať dôležité rozhodnutia. A menej slobody v sebe. Slobodný človek sa musí dokázať rozhodnúť a postaviť sa v celej svojej kultivovanosi a kultúre na vzdor voči doktríne štátneho primitivizmu. Kto to nedokáže, ten sa veľmi rýchlo ocitne v neovládateľnej svojvôli diktátorov.

Teflónová politika zla

Sloboda je  výnimočná vnútorná sila, nadvláda ducha nad danosťami a okolnosťami, teda aj nad vlastnou „prirodzenosťou“, vlastnou „povahou.“ Sloboda, spojená so zodpovednosťou. Sloboda bez zodpovednosti smeruje k rozpadu spoločnosti. Nedajme si nikým vziať slobodu pre správne rozhodnutia a osloboďme sa od zla a neslobody. Oni sú teflón. Neč sa ich nechytí, nič sa na nich neprilepí, môžete ich obhádzať čímkoľvek, nič. Teflón. Inštitucionalizovaná, odborne nekompetentná a ľudsky prázdna samoľúbosť.

Byť poslancom, navrhnem Hegera darovať Ukrajine
A prečo nie? Potrebujeme ho? Iba nám tu tak stojí, opraviť sa nedá, použiť tiež nie. Pošlime ho ako dar Ukrajine aj spolu s mechanikom Naďom. A Rusko uvidí, čo ešte nevidelo. USA nám za nich určite niečo pošlú. Ale to až koncom septembra. Tak teda... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik