Kadyrov očakáva, že do konca roka dobyje Kyjev! Pokračovať chce v Poľsku
14 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Vodca Ruskej autonómnej republiky Čečensko očakáva, že kremeľské sily dobyjú Kyjev do konca roku 2023. A keď bude Ukrajina porazená, chce napadnúť Poľsko, informuje portál Breitbart.

Ramzan Kadyrov, ktorý sa v polovici 90. rokov zúčastnil na úspešnom džihádistickom povstaní proti Moskve, ale zmenil stranu, keď v roku 1999 zahraniční bojovníci podnietili inváziu do susednej ruskej republiky Dagestan, je jedným z najsilnejších spojencov Vladimira Putina a dôrazne podporuje vojnu na Ukrajine – hoci niekedy nie tak, ako sa má.

Napriek svojim pochybnostiam o ruskom vojenskom vedení však vodca Čečencov – ktorého oficiálny titul sa v posledných dňoch stal „otec ľudu“ – v rozhovore, ktorý citovala tlačová agentúra TASS, predpovedal víťazstvo v roku 2023 a vyhlásil, že „špeciálna operácia sa skončí pred koncom tohto roka“. 

TASR | Ruský prezident Vladimír Putin s čečenským lídrom Ramzanom Kadyrovom

Kadyrovov boj proti satanizmu

"Európske krajiny uznajú, že sa mýlili, Západ padne na kolená a ako zvyčajne budú musieť európske krajiny spolupracovať s Ruskou federáciou vo všetkých oblastiach," citoval ruský štátny portál Kadyrova.

"Nemala by a nikdy nebude existovať alternatíva k tomu," dodal - hoci v skutočnosti sám navrhol alternatívu, konkrétne prenesenie vojny do Poľska.

"Opakovane som vyhlásil, že boj proti satanizmu by mal pokračovať v celej Európe a predovšetkým na území Poľska," povedal v komentári na Telegrame Kadyrov o členskom štáte NATO a Európskej únie, ktorý hraničí s Ukrajinou, Bieloruskom a ruskou exklávou v Kaliningrade. 

"Čo ak po úspešnom dokončení NMD (Národná protiraketová obrana) Rusko začne denacifikovať a demilitarizovať ďalšiu krajinu?" navrhol Čečenec. „Veď po Ukrajine je na mape Poľsko! Nebudem tajiť, že ja osobne mám takýto zámer,“ zopakoval.

Príde ruské víťazstvo?(VIDEO)
Bývalý poradca Pentagonu McGregor tvrdí: presnosť a hromadné údery zaručujú úspech Ruskej federácie v bojoch. Exporadca šéfa Pentagonu, plukovník Douglas McGregor povedal, že presnosť a masový charakter delostrelectva zaručujú úspech Ruska v... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Milan Laca

Menej optimistický Prigožin

Jevgenij Prigožin, zakladateľ Wagnerovej skupiny ruských súkromných vojenských dodávateľov, ktorí bojovali v prvej línii na východnej Ukrajine, bol z hľadiska svojho časového plánu úspechu oveľa menej optimistický ako Kadyrov.

Šéf žoldnierov odhadol, že úplné ovládnutie oblasti Donbasu bude trvať 18 mesiacov až dva roky. Alebo, ak bude Kremeľ sledovať expanzívne ciele, až tri roky, kým zabezpečí celú Ukrajinu východne od rieky Dneper.

Dokonca aj tento posledný cieľ by bol oveľa menej ambiciózny ako to, čo Kadyrov očakáva, že sa mu podarí dosiahnuť v oveľa kratšom časovom rámci, pričom Čečenci trvajú na tom, že ruské sily „dostanú Odesu, Charkov a Kyjev“ do konca roka.

„Sem postupne smerujeme vďaka práci všetkých štruktúr, divízií a národov, ktoré sa zjednotili okolo výzvy nášho prezidenta,“ povedal. „Dnes predvádzame výsledky, aké si štáty NATO a EÚ ani vo sne nepredstavovali. Prebojujeme sa a dostaneme sa do Poľska," uzavrel.

Svet akútne potrebuje ďalšieho Lennona
„Give Peace a Chance“ je pieseň, ktorú napísal John Lennon. Jej autorstvo bolo pôvodne pripisované dvojici Lennon-McCartney. Refrén skladby „All we are saying is give peace a chance“, ako aj jej idea vznikla v období na konci 60. rokov, keď John a... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme