Desaťtisíce Slovákov odmietli bojovať za Slovensko, ak by došlo k mobilizácii
13 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Rekordných viac ako 40-tisíc Slovákov poslalo miestnym úradom oznámenie, že v prípade mobilizácie nechcú bojovať so zbraňou. Vyplýva to z vyjadrenia ministra obrany Jaroslava Nade v diskusnom programe Rádia Expres. Podľa dočasne povereného ministra ide o výsledok zneužívania vojny na Ukrajine časťou slovenskej opozície.

Takzvanú mimoriadnu službu, na ktorú môžu byť z radov občanov v krajine s viac ako piatimi miliónmi obyvateľov povolaní muži v čase vojny alebo vojnového stavu, môžu odoprieť ľudia prostredníctvom príslušného vyhlásenia každoročne v januári. Zároveň musia uviesť, že mimoriadna služba, teda nasadenie so zbraňou, je v rozpore s ich svedomím alebo náboženským vyznaním. V prípade vojnového konfliktu by táto skupina mužov pre prípad mobilizácie vykonávala iné práce.

Je MOBILIZÁCIA skutočne taký HOAX, ako nás presviedča Heger s Naďom?
Šéf OSN varuje pred eskaláciou a volá po mieri, no Heger a Naď chcú poslať na Ukrajinu stíhačky. Pre Rusko je to červená čiara a Slovensko by bola prvá krajina na svete, ktorá by ju prekročila. Keď sa nedávno začali ozývať hlasy upozorňujúce na... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

"Ak by došlo na situáciu, ktorú nikto neplánuje, na mobilizáciu, tak rovnako je ten človek mobilizovaný, ale nedostane zbraň do ruky, ale pôjde kopať zákopy alebo pôjde do nemocníc," povedal Naď.

Na mimoriadnu službu možno z radov civilného obyvateľstva povolať muža počas trvania ich brannej povinnosti, teda zhruba vo veku 19 až 55 rokov.

Heredoš: Dole masku, pán (odvolaný) minister!
Nezávislý poslanec NR SR Miroslav Heredoš si tentokrát vzal „na mušku“ odvolaného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO). Tvrdí, že na Ministerstve obrany (MO) SR pôsobia „charakterové nuly a poskokovia NATO a Bruselu“. Heredoš vysvetľuje, prečo... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme