Danko: Ruské peniaze (západu) nesmrdia?
13 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Andrej Danko (SNS) kritizuje slovenskú prezidentku a premiéra za to, že pozastavili všetky projekty v Ruskej federácii. Reaguje tak na Mychajla Podoľaka, ktorý v nedeľu priniesol informáciu, že za rok trvania ruskej invázie na Ukrajinu, ruský trh opustilo len deväť percent firiem zo západnej Európy, ktoré tam mali rozbehnuté svoje podnikateľské aktivity.

Danko Eduardovi Hegerovi a Zuzane Čaputovej vyčíta, že keď SNS pred časom hovorila o tom, že západné firmy z Ruska neodídu, obvinili ich z klamstva. Upozornil, že ak sa zo ziskov štátov, ako Nemecko či Holandsko niečo ujde Slovensku, tak to budú maximálne veľmi drahé energie a ďalšie pôžičky. Heger a Čaputová sa potrebujú zapáčiť západu, preto situáciu Slovákov vôbec neriešia. Čo sa im však podarilo podľa Danka je, že nás dostali na ruský zoznam nepriateľských štátov.

Zarábajú

„Medzi západnými spoločnosťami, ktoré naďalej podnikajú v Rusku, tvoria najväčšiu časť nemecké (19,5 percenta), americké (12,4) a japonské firmy (sedem percent). V teroristickom štáte zostali mnohé firmy,“menoval Podoľak niektoré na sociálnej sieti.

„Je to daň na vraždenie Ukrajincov,“ obvinil Podoľak banky.

 Neverili

„Keď sme to hovorili, tak naši páni politici na čele s Čaputovou, Hegerom, hovorili, že to nie je pravda,“nepáči sa predsedovi SNS, podľa ktorého naši ústavní činitelia nemajú predstavu o biznise, ktorý západné štáty robia v Ruskej federácii (RF).

„Iba jedna banka z Rakúska, ktorú pán Podoľak menoval, má o štyristo percent vyšší zisk, ako minulý rok. Ostalo tam 20 percent nemeckých firiem. Dvadsať percent nemeckých firiem tvorí podiel na podnikaní všetkých firiem v RF. To si naozaj niekto myslí, že na západe z tých peňazí, ktoré zarábajú štáty, ako sú Nemecko, Francúzsko, sa ujde niečo aj Slovákom?,“ neverí Danko.

Dostaneme pôžičku

„No nie, zarobia peniaze, požičajú nám ich, my sa zadĺžime, budeme platiť drahú elektrinu, ktorú nám dodávajú a zase, ako hlupáčikovia, budeme krčiť hlavy,“varuje Danko.

„Čaputová, keby chcela pomôcť národu, už dávno menuje úradnícku vládu. Heger bude robiť hlúposti, pretože nikdy v živote už nebude premiér. Idú tam (na Ukrajinu, pozn. red.) dodávať lietadlá, aby ich hladkali po hlave, aby im možno nejakí sponzori zo západu zaplatili volebnú kampaň a opäť na to doplatí bežný Slovák. Budeme mať drahé energie,“ myslí si predseda SNS.

Heredoš: Dole masku, pán (odvolaný) minister!
Nezávislý poslanec NR SR Miroslav Heredoš si tentokrát vzal „na mušku“ odvolaného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO). Tvrdí, že na Ministerstve obrany (MO) SR pôsobia „charakterové nuly a poskokovia NATO a Bruselu“. Heredoš vysvetľuje, prečo... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Výsledok troch rokov Hegerovej vlády

„Miesto toho, aby sme rokovali o lacných dodávkach jadrového paliva, aby sme budovali dobré vzťahy, tak táto vláda s Čaputovou nás dostali na nepriateľský zoznam štátov,“vyčíta vedeniu štátu Danko a pripomína, že Nemci, Američania či Holanďania majú v RF veľké projekty.

„To len my si tu budeme utierať ústa, slúžiť západu a čakať, že k nám príde niečo zo západu okrem pôžičky,“ pokračuje Danko.

Pomoc draho zaplatíme

„Západ nám nepomôže s tým, aby mali dôchodcovia vyššie dôchodky, aby Slovensko malo lepšiu ekonomiku. Pre nich sme len lacná pracovná sila. Keď toto nepochopia voliči v najbližších parlamentných voľbách, bude to ešte horšie,“uzatvára Danko s tým, že Slovensko potrebuje nakupovať tam, kde je to pre nás výhodné.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik 

Danko Ukrajincom: My sme tu doma!
Predseda SNS Andrej Danko tentokrát reaguje na informácie o trestnej činnosti, ktorú na Slovensku páchajú niektorí Ukrajinci, mnohokrát s nelegálnymi zbraňami. Poukazuje tak na nedávny incident, ktorý sa odohral v bratislavskej Karlovej Vsi. Jeho... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!