Byť poslancom, navrhnem Hegera darovať Ukrajine
13 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

A prečo nie? Potrebujeme ho? Iba nám tu tak stojí, opraviť sa nedá, použiť tiež nie. Pošlime ho ako dar Ukrajine aj spolu s mechanikom Naďom. A Rusko uvidí, čo ešte nevidelo. USA nám za nich určite niečo pošlú. Ale to až koncom septembra.

Tak teda nepredbiehajme. Parlament zajtra (v utorok, 14. februára od deviatej hodiny ráno) bude rozhodovať o poslaní nepotrebností na Ukrajinu. Koalícia tvrdí, že ani Migy nepotrebujeme. Že sú nami nepoužiteľné a nevyužiteľné. Ale že na Ukrajine porazia Putina. Nuž tak, jeden pozmeňovák a je to. Dobre, posunieme do druhého čítania tie Migy Ukrajine, ale iba v balíku s Hegerom a Naďom. Aj tak sú už odvolaní, právomoci nemajú, iba tu tak smrdia. K nim možno pribaliť aj účinnú zbraň hromadného ničenia - Matoviča. A poľného politruka Šipoša, napríklad. Chce to iba, chlapci a dievčatá v parlamente, dohodnúť sa.

Iba jeden pozmeňovák

Tie Migy sú nám fakt na dve veci. Rusom síce pomáhajú účinne ničiť Ukrajinu a Ukrajina ich použije na účinné ničenie Rusov, ale nám sú fakt nepoužiteľné. Nie sú teda práve letu schopné, ale na Ukrajine vzlietnu už zajtra. U nás už niet čo ničiť. A Heger s Naďom tam napríklad prípadne, ak to bude Zelenskij potrebovať, helfnú aj s mobilizáciou. Fakt, stačil by jeden pozmeňovák, alebo aj samostatná poslanecká legislatívna iniciatíva. Ide o dar od srdca. Pár kvapiek paliva do ohňa vojny. Charita. A aj hlasy by sa hádam našli, veď predsa všetci chceli voľby už v júni.

Koľko by asi Ukrajina zaplatila?

Za takého maršála Naďa asi dosť. A za prémiový balík aj s Hegerom možno aj vagón kukurice. Alebo hnojiva. Do Krajniaka by v tamojších zákopoch veľa investovať nemuseli, maskáče už má a Sulík by obsluhoval poľnú kuchyňu PK - 26 - H. Taká prívesná, síce bez pizza piecky, ale s tromi kotlami, na naftu aj na tuhé palivo. Kollárovi by Ukrajinci mohli dať na starosť pluk zdravotných sestier. Celú tú inak smutnú a nezáživnú vojnu by to rozveselilo a na Slovensku by bol pokoj, ale zas, nižšia pôrodnosť. Záborská to zjavne asi bude vetovať. Všetko má svoje plusy a mínusy. Televízne prenosy z tamojších zákopov na frontovej línii by pravidelne oblietali svet. Aj vo vysielaní po dvadsiatej druhej. Darujme ich, bude prča!

Človeku až zabehne

Edo nedávno vysvetľoval prínos našich nepoužiteľných Migov pre Ukrajincov. Vraj ich by tam mohli aj "skanibalizovať". Ježišmarjá, k tomu pozmeňováku by to chcelo doložku - slovenskú koalíciu nežrať! Edo nepochybuje: „Neviem, v akom stave sú a koľko lietadiel vôbec ešte Ukrajina má, lebo od začiatku konfliktu ich bolo veľmi veľa zničených. Podľa mňa im môžu dochádzať už aj súčiastky, takže naše migy môžu použiť aj na takzvané kanibalizovanie. To znamená, že poslúžia na rozoberanie potrebných častí na svoje lietadlá,“ spomenul jednu z možností.(Citát zo spravy.pravda.sk.) O rozobratom štáte Slovensko (tiež na súčiastky) pre vlastné potreby koalície však už nejak Edo nehovoril. Možno zajtra, v parlamente, uvidíme.

Keď chodia Rusi, zle je, keď nechodia, ešte horšie(VIDEO)
Starostka Karlových Varov avizovala riziko zatvorenia rezortu pre odliv turistov z Ruska. Andrea Pfeffer Ferklová pre Actualne.cz povedala, že mestské kúpeľníctvo je na pokraji zatvorenia a to aj kvôli odlivu turistov z... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik