Americkí republikáni žiadajú okamžité zastavenie financovania vojny na Ukrajine
13 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Republikánsky poslanec Matt Gaetz podal legislatívny návrh s pracovným názvom „Ukrajinská vojnová únava“, aby USA čo najskôr ukončili americké financovanie vojny na Ukrajine. Informuje web freiewelt.net.

Matt Gaetz je hovorcom krídla republikánskej frakcie, podporujúcej exprezidenta Trumpa.  Pre mnohých je spolu s Kevinom McCarthym nevyhláseným vodcom republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov. Rezolúcia „Ukrajinská vojnová únava“ vyzýva „Spojené štáty, aby ukončili vojenskú a finančnú pomoc Ukrajine“ a vyzýva všetkých bojovníkov, aby „dosiahli mierovú dohodu“. Píše freiewelt.net.

Uznesenie má podporu

V čase publikovania tohto článku na citovanom webe malo uznesenie desať spolupredkladateľov: Andy Biggs a Paul Gosar R-Arizona), Lauren Boebert (R-Colo.), Marjorie Taylor Greene (R-Ga.), Anna Paulina Luna (R-Fla.), Thomas Massie (R-Ky.), Mary Miller (R-Ill.), Barry Moore (R-Ala.), Ralph Norman (RS.C.) a Matt Rosendale (R-Mont.) Či návrh získa väčšinu v Senáte kontrolovanom demokratmi, je však otázne.

Biden stratil pamäť

"Prezident Joe Biden už asi zabudol na svoju predpoveď z marca 2022, a to že vyzbrojovanie Ukrajiny vyeskaluje konflikt do tretej svetovej vojny," vyhlásil Gaetz. "Musíme zastaviť všetku zahraničnú pomoc vojne na Ukrajine a žiadať, aby všetky bojujúce strany v tomto konflikte okamžite dosiahli mierovú dohodu." Cituje vplyvného politika freiewelt.net.

Je MOBILIZÁCIA skutočne taký HOAX, ako nás presviedča Heger s Naďom?
Šéf OSN varuje pred eskaláciou a volá po mieri, no Heger a Naď chcú poslať na Ukrajinu stíhačky. Pre Rusko je to červená čiara a Slovensko by bola prvá krajina na svete, ktorá by ju prekročila. Keď sa nedávno začali ozývať hlasy upozorňujúce na... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme