Tvrdé ruské varovanie
12 | 02 | 2023 I Milan Laca
Európa dostala tvrdý odkaz z Ruska kvôli bojovým lietadlám pre ozbrojené sily Ukrajiny.

Britské Noviny Daily Mail označili útoky na Ukrajinu za odkaz pre Európu.

Vážne varovanie
Rusko vyslalo tvrdý odkaz Európe prostredníctvom  raketových úderov na ukrajinské energetické a infraštruktúrne zariadenia. Dôvodom sú diskusie Bruselu o dodávke bojových lietadiel ukrajinským ozbrojeným silám, konštatuje  Daily Mail. Mohla to byť reakcia na dvojdňovú návštevu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Európe, kde požiadal o väčšiu vojenskú podporu a bojové lietadlá. Údery mali zničujúci vplyv na vojenskú infraštruktúru republiky, píše sa v článku.
Šéf Wagnerovcov ŠOKUJE! Vojna len tak rýchlo neskončí
Je zle, ale, ako sa zdá, bude ešte horšie! Ak sa naplnia prognózy Jevgenija Prigožina Európa bude v koncoch. Bos ruského súkromného vojenského dodávateľa Wagner Group aktívne zapojený do bojov na Ukrajine totiž predpovedal, že vojna sa môže ťahať... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Diana Zaťková
Útoky

Rusko odpálilo 71 riadených riadených striel z bombardérov Tu-95 a z námorných lodí v Čiernom mori, ako aj 35 protilietadlových rakiet S-300 a sedem bezpilotných lietadiel vyrobených v Iráne. Ukrajina oznámila, že zostrelila 61 rakiet, vrátane desiatich nad hlavným mestom Kyjev a päť bezpilotných lietadiel, ale ostatným sa podarilo zasiahnuť ciele. Po skončení útokov  prezidentov asistent Mychailo Podoljak na Twitteri napísal: „Rusko celú noc a ráno útočilo na ukrajinské mestá... Dosť bolo rečí a politického váhania.  Len rýchle kľúčové rozhodnutia, rakety dlhého doletu, stíhačky, operačné zásoby, logistika pre Ukrajinu." Prezident Zelenskyj tvrdil, že niektoré z rakiet preleteli cez suverénny vzdušný priestor Moldavska a Rumunska, ktoré je členom NATO. Moldavsko odsúdilo vniknutie na svoje vzdušné územie, Rumunsko však poprelo, že by sa to isté stalo v jeho vzdušnom priestore. Predstavitelia Záporožia uviedli, že mesto bolo zasiahnuté 17-krát za hodinu, čo bolo najintenzívnejšie obdobie útokov od začiatku invázie, uvádza sa v článku.

Zelenského cesta

Ukrajinský prezident počas prejavu v britskom parlamente osobne požiadal Londýn o bojové lietadlá. Ako neskôr uviedla Sky News, s odvolaním sa na hovorcu Downing Street, premiér Rishi Sunak poveril ministra obrany Bena Wallacea, aby zistil, aké vybavenie by mohli potenciálne dodať Ukrajine.

Postoj Moskvy
Ruské ministerstvo obrany informovalo, že 10. februára začali jeho ozbrojené sily masívne útoky na kritické zariadenia energetického systému, ktoré zabezpečujú fungovanie podnikov obranného priemyslu a dopravného systému Ukrajiny. V dôsledku toho bola zastavená práca energeticky náročných odvetví vojensko-priemyselného komplexu a zablokovaný presun zbraní, munície a záloh do bojových oblastí.
Rakety na obranu, či útok? Kyjev chce udrieť na Krym (VIDEO)
Kyjev je pripravený použiť britské rakety s dlhým doletom na útok na Krym. Ukrajina je pripravená použiť tieto strely na zasiahnutie cieľov na Kryme, napísal redaktor novín The Times George Grylls. Príprava Zdroje z Ministerstva obrany... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik