Toto nie je vojna dvoch kmeňov v pralese, to je svetový konflikt
12 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Duel dvoch premiérov - Petra Pellegriniho a Eduarda Hegera. Relácia Na telo na TV MA. Heger zas išiel klasiku "budeme o tom rokovať", kým Pellegrini hovoril jasne: "Nie vojne a jej svojvoľnému vyzbrojovaniu"

Heger hovorí o autonómnom rozhodnutí každej krajiny, Pellegrini o zodpovednom kolektívnom medzinárodnom rozhodnutí. "Slovensko nemá čo byť pokusným laboratóriom, nemôžete ho zatiahnuť do konfliktu", hovorí Pellegrini Hegerovi a ten sa ho v odpovedi pýta: "Ste na strane Ruskej federácie?"

Arogancia a drzosť

Peter Pellegrini vytkol premiérovi Hegerovi v demisii arogantnosť a drzosť, napríklad aj v súvislosti s piatkovou talčovou besedou Hegera a Naďa.

Kauza Káčer

K výroku ministra zahraničných vecí na adresu Maďarov a ich územných ambícií voči Slovensku (podľa Káčera) Heger alibisticky odpovedal, že "on si to nemyslí, že je to tak". Inak sa vecnej reakcii vyhol. Tematicky prepol na Ukrajinu a jej žiadosti o zbrojný materiál. Peter Pellegrini dostával v relácii časovo menší priestor, ako jeho spoludiskutujúci, moderátor ho už ku kauze Káčer takmer nepustil. Pellegrini však stihol povedať, že "takýmito vyjadreniami si narúšame krehké vzťahy s Maďarskom". Pripomenul pre Slovensko dôležitejšiu a aktuálnejšiu tému, či pán premiér v demisii v Bruseli náhodou nezabudol pripomenúť tamojším politikom kauzu úmrtia nášho občana v Belgicku.

Hlas ľudu: Podržte sa! REMIŠOVÁ bude PREMIÉRKA
Čo na tom, že sa strápňuje? Čo na tom, že mnohým je na srandu. Kto ju videl v Braňovi Závodskom Naživo, musel ju ľutovať. Ja som sa skoro rozplakala. Vážne! Poviem vám, hanba na sto rokov! A ona sa otrasie ako oslík a ide ďalej. Je to neúnavná... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Porovnanie slovníka

Heger používal výrazy ako "bordel", Pellegrini sa vyjadroval slušne. Pellegrini argumentoval faktami, Heger sa vyhýbal priamym odpovediam. Heger používal v argumentačnej chudobe invektívy, ak nie urážky, Pellegrini na túto vlnu populizmu nenaskočil. Napokon sa Heger dostal do úzkych, keď v téme obedy nepriamo označil Matoviča za človeka, ktorý zjavne nehovoril pravdu.

Hegerovi nešlo o debatu, ale o prehlučenie spoludiskutujúceho i moderátora

"A potvrdzuje sa, v akom marazme sa nachádza Slovensko", komentoval Peter Pellegrini svoj dojem z "diskusie". Keď sa dostal k slovu, vysypal množstvo faktov. Ponúkol tiež premiérovi v demisii rady, kde má hľadať peniaze pre občanov. Napríklad "nekupujte toľko tankov". Hegerov argument? "Načo budú občanom benefity, ak nebudú v bezpečí?" Nielen Peter Pellegrini v tej chvíli už iba zúfalo zhlboka dýchal. "Snažím sa byť slušný, nech si pán Heger rozpráva koľko chce a čo chce". Komentoval Pellegrini Hegerovo mentorovanie. Označil ho za "vojenského štváča" a pripomenul mu, že "najskôr sa štát musí postarať o vlastných občanov." Heger sa téme starostlivosť o vlastných občanov veľmi intenzívne vyhýbal. V urážlivej súvislosti pripomenul Pellegrinimu jeho prechádzky so psíkom. Ten mu odpovedal - "ak chcete, požičiam vám ho, upokojí vás to."

"Staré kauzy"

V tomto bloku Eduard Heger ožil a spustil obohraté "lebofico". Peter Pellegrini povedal jediné stanovisko - "každý trestný čin má byť potrestaný". K téme Lipšic Peter Pellegrini avizoval, žer "celé trestnoprávne prostredie si v budúcnosti bude vyžadovať dôkladnú reformu." "Koho zaujíma Daniel Lipšic"? Dodal ešte Pellegrini. Heger to využil na útok proti generálnemu prokurátorovi Žilinkovi. A demagogicky a argumentačne zas veľmi chudobne vytiahol premiér v demisii "krabicu šampusu Pellemu" a "drahý luxusný byt" Petra Pellegriniho. On mu to vecne oplatil.

Hlasovanie divákov v tejto debate dopadlo jednoznačne v prospech Petra Pellegriniho.

Ktorý z hostí presvedčil viac?
Peter Pellegrini 71% 8123
Eduard Heger 29% 3380

Podľa prieskumu, zverejneného v relácii Na telo televízie Markíza Hlas by volilo viac ako dvadsať percent voličov, Hegerovo OľaNO niečo nad šesť percent.

Peter Pellegrini to komentoval poďakovaním voličom a výzvou "aby Slovensko už konečne prestalo cúvať".

Viac peňazí, viac zbraní, viac vojny, viac mŕtvych
"Zelenského plamenný prejav v Európskom parlamente bol o viac zbraniach, viac peniazoch, viac vojny", hovorí vo videu na sociálnej sieti česká europoslankyňa Kateřina Konečná. (Video uverejňujeme na konci textu.) A, samozrejme, o tisícoch viac... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik