SVEDOK PREHOVORIL O SMRTIACEJ NEHODE V KOŠICIACH!
12 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Polícia v súvislosti s piatkovou (10. 2.) nehodou v Košiciach, pri ktorej prišli o život tri osoby, doposiaľ nikoho neobvinila. Vodič, majiteľ a konateľ jednej z realitných kancelárií mal mať údajne epileptický záchvat. Svedok tvrdí, že rýchlosť BMW sa mohla pohybovať okolo 140 km/h.

Ako TASR v sobotu informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, polícia sa nehode intenzívne venuje.

"Vodič vozidla značky BMW bol zadržaný a v súčasnej dobe sa nachádza v cele policajného zaistenia. Košický policajný vyšetrovateľ naďalej vykonáva potrebné procesné úkony. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie žiadnej konkrétnej osobe. Do vyšetrovania boli pribratí znalci z rôznych odvetví a výsledky znaleckých posudkov budú tvoriť dôležitú súčasť vyšetrovania," uviedla Ivanová.

V prípade, že dôjde k vzneseniu obvinenia alebo inému postupu vo vyšetrovaní, bude polícia podľa jej slov verejnosť informovať hneď, ako to bude možné.

Vodič BMW prešiel do protismeru

Podľa doterajších zistení v piatok dopoludnia viedol 43-ročný Košičan osobné auto značky BMW X5 po Gorkého ulici v Košiciach. Z doposiaľ nezistených príčin prešiel s autom do protismeru, kde narazil do vozidla značky Škoda Fabia, ktoré viedol 64-ročný Košičan.

Po náraze Škoda Fabia narazila zadnou časťou do zábradlia a dopravného značenia.

Vozidlo BMW začalo nekontrolovateľne rotovať. V tom čase po priechode pre chodcov kráčali tri chodkyne. Vozidlo BMW chodkyne zachytilo, následne ich odhodilo na vozovku a na trávnatý povrch.

Pred tým, ako sa zastavilo pri okraji vozovky, narazilo do vozidla značky Peugeot, s ktorým jeho vodička zastavila pred priechodom pre chodcov.

Z BMW sa odtrhlo a odletelo ľavé predné koleso a narazilo do neďaleko zaparkovaného vozidla značky Toyota, ktoré tam stálo z dôvodu realizácie škodovej udalosti.

Nehoda si vyžiadala tri obete. Išlo o vodiča Škody Fabie a dve chodkyne. Jedna zomrela na mieste, druhá po prevoze do nemocnice.

Vodič, majiteľ a konateľ jednej z realitných kancelárií mal mať údajne epileptický záchvat

"Podľa informácií TV Markíza mal vodič v čase jazdy epileptický záchvat, nebol tak schopný riadiť motorové vozidlo. Polícia však túto verziu ešte preveruje. Vo veci začala trestné stíhanie. Voči žiadnej osobe nebolo zatiaľ vznesené obvinenie. Vodičom by mal byť majiteľ a konateľ jednej z košických realitných kancelárií,"informujú tvnoviny.sk.

Nehodu na vlastné oči videl Košičan Ján

„Vodič BMW, ktorého rýchlosť sa mohla pohybovať okolo 140 km/h, narazil v protismere do bielej Fabie, ktorej vodič bol v momente mŕtvy, následne nato vrazil do troch chodcov na priechode a na záver do bieleho Peugeotu. Vodič BWM išiel v smere od Národnej banky Slovenska. Ihneď, ako som prišiel na miesto, som videl, že je zle. Jedna pani, ktorú zrazil na priechode pre chodcov, bezprostredne po nehode sedela, dve ležali,“ povedal pre denník Nový Čaš Ján, podľa ktorého ihneď na miesto nehody prišli všetky záchranné zložky.

Aktualizované:

"Polícia obvinila vodiča, ktorého vozidlo v piatok usmrtilo troch ľudí," uviedla Polícia z Košického kraja na sociálnej sieti.

Nedovolená rýchlosť jazdy je druhá najčastejšia príčina vzniku dopravných nehôd, ktorých vinníkmi sú vodiči motorových vozidiel. 

Bohužiaľ, doterajším vyšetrovaním sa ukazuje, že rýchlosť bola jedným z faktorov, ktoré spôsobili smrť 3 nevinných ľudí aj tentokrát.

Z predbežného znaleckého posudku z odboru cestná doprava vyplýva, že diagnostika riadiacich jednotiek, získané videozáznamy a dokumentácia z miesta dopravnej nehody nateraz predbežne preukazujú, že rýchlosť vozidla zn. BMW X5 v čase zrážky s vozidlom zn. Škoda Fabia bola podstatne vyššia ako je najvyššia povolená rýchlosť v tomto úseku.

Na základe týchto výsledkov možno teda predbežne konštatovať, že jednou z príčin dopravnej nehody bolo nerešpektovanie najvyššej povolenej rýchlosti jazdy vodičom vozidla zn. BMW X5.

ZVRAT V PRÍPADE SMRTEĽNEJ NEHODY V Košiciach! Polícia obvinila vodiča!
"Pokojný slnečný piatok v metropole východu prerušila predpoludním informácia o mimoriadne tragickej dopravnej nehode. Najprv nič netušiaci dvaja ľudia (67, 64), a o pár hodín ďalšia osoba (59), prišli o to najcennejšie, čo mali – o vlastný život.... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Facebook | Polícia Slovenskej republiky

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik