Rigó Konrád z Aliancie: Nech Boh ochraňuje každého, koho chce zachrániť Igor Matovič a jeho maďarský hlas
12 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Matovičov najvernejší Maďar nám ukázal niečo zo svojho ozajstného ja – bolo lepšie žiť v nevedomosti," uviedol na sociálnej sieti Attila Agócs (Aliancia). Reaguje tak na výroky Györgya Gyimesiho (OĽaNO), ktorý vedie akúsi svätého vojnu po boku Igora Matoviča proti politikom, ktorí majú iný názor. Konrád Rigó z Aliancie zdôrazňuje: Nech Boh ochraňuje každého na Slovensku, koho chce zachrániť Igor Matovič a jeho maďarský hlas. Maďarská karta je zdá sa pár mesiacov pred voľbami späť. Kto vytiahne eso, čas ukáže. 

"Tým, čo sa dnes György Gyimesi, najvernejší Maďar Matoviča opovážil v rámci svojho politického ohovárania vysloviť na účet Konráda Rigóa, sa u mňa definitívne odpísal. Žil som v domnienke, že pre ozajstného konzervatívneho politika je rodina svätá. V realite sa ale priživuje na problémoch iných," uviedol Attila Agócs z Aliancie.

"Nevedel zostať v boji človekom, od neho teda po tomto už nič dobrého očakávať nemôžeme," dodal. 

Agócs definitívne odmietol kandidátku na ktorej by mal figurovať Gyimesi

"Aj doteraz som vedel, ale teraz to aj verejne napíšem, že s ním nikdy ani v jednej strane, ani na jednej kandidátke nebudem. Možno by bolo dobré, keby kolegovia z juhovýchodného Slovenska aj verejne odkryli svoje výhrady voči nemu, lebo sa bojím, že tieto prejavy jeho ozajstného habitusu nebudú postačovať k tomu, aby doňho zaľúbených maďarských voličov zo zo Slovenska vytriezvili a odchýlili od ďalšej matovičovskej pasce," vysvetlil.

Attila Agócs reagoval na Györgya Gyimesiho, ktorý sa doslova pustil do Rigóa Konráda. Gyimesiho pobúrili Konrádove výroky.

"Som Maďar a žijem na Slovensku. Kritika Viktora Orbána a jeho vlády mi nevadí. Čo mi vadí, to je, keď sa niekto urazí v mene Maďarov žijúcich na Slovensku, čiže aj v mene mojom. Rovnako mi vadí, keď nás niekto chce použiť a zneužiť vo volebnej kampani. Maďarská karta je späť. Svojou reakciou na nešťastné vyjadrenia ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera ju vytiahli a hodili do politického ringu veľmajstri slovenského populizmu a politického bulváru Igor Matovič a György Gyimesi," uviedol Konrád na sociálnej sieti.

"Podľa nami zadaného prieskumu z októbra s hnutím OĽaNO sympatizuje 1,6 % Maďarov na Slovensku. Veľmajstri slovenského populistického politického bulváru sa preto rozhodli, že prostredníctvom urážok si pre Gyimesiho uchmatnú pár hlasov. Niektorí si ešte pamätáme, keď z podobných pohnútok si Matovič ochraňoval Maďarov na Slovensku," dodal Konrád.

"Nech Boh ochraňuje každého na Slovensku, koho chce zachrániť Igor Matovič a jeho maďarský hlas György Gyimesi. Slovákov, aj Maďarov," skonštatoval Konrád.

M. Kaliňák: OBEDY ZADARMO – ČO TO VLASTNE VARÍTE?
Každému je jasné, že obedy zadarmo nie sú grátis! Skonštatoval to ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák na sociálnej sieti. Každému by však malo byť podľa Kaliňáka jasné, že aj toto bolo šité horúcou ihlou: Obedy zadarmo, teda dotácia... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Gyimesi, Konrádovi nič nedaroval a tak slovná prestrelka prostredníctvom sociálnych sietí pokračovala 

"Napriek náladám Most-u Híd na lynč, ešte stále považujem rovnú a priamu reč za jedinú schodnú cestu. Koniec zahmlievaniu, poďme s farbou von," napísal Gyimesi.

"Káčerove nezodpovedné výroky, ktoré ako antidiplomat vyslovil na úkor Maďarska, postavili zo stoličky ako Slovákov, tak aj Maďarov. Väčšinou preto, že oba národy chcú spolu pokojne žiť a nikto nemohol očakávať, že proti pokojnému spolunažívaniu bude konať práve ten, koho úlohou by mal byť pravý opak. Namiesto toho zámerne provokuje. Keď potom s Igorom Matovičom ako prví proti tomu vystúpime, odsúdime tie výroky a žiadame ospravedlnenie, sú tu aj Maďari, ktorí sa Káčera snažia brániť. Keď Káčer ani na druhý deň neprejavil žiadnu ľútosť, znovu sme to boli my, ktorí začali volať po jeho výmene," uviedol Gyimesi.

Podľa poslanca NR SR, ktorý je označovaný aj za Matovičov maďarský hlas vyrábajú liberáli z Most-u Híd zo zradcu mučeníka, pretože priama reč im nikdy nevyhovovala.

"Na to, aby ste škodcovi mohli povedať, že škodí, že deštruuje, že ten kto hrá s falošnými kartami je zradca potrebujete mentálne vyrásť," uviedol Matovič.

"Priatelia, predseda Aliance (Krisztián Forró, pozn.red.) dnes robí všetko pre to, aby aspoň zachránil česť strany. Od Konráda Rigóa som však zatiaľ nepočul ani jediné slovo, ktorým by korigoval svoje názory, ktorými zradil všetkých Maďarov. Snaha o upútanie pozornosti z jeho strany dopadla strašne zle, ale dištancovať sa odo mňa znamená zároveň sa dištancovať aj od rovnej a priamej reči," vysvetlil Gyimesi.

"V takejto vážnej otázke nie je priestor na zahmlievanie, pretože to len potvrdzuje tézu, že Káčer nemusí byť najväčším nepriateľom Maďarov. Tými sú do Aliancie nasadení karieristi z bývalého Mostu-Híd," dodal v závere.

Hlas ľudu: Podržte sa! REMIŠOVÁ bude PREMIÉRKA
Čo na tom, že sa strápňuje? Čo na tom, že mnohým je na srandu. Kto ju videl v Braňovi Závodskom Naživo, musel ju ľutovať. Ja som sa skoro rozplakala. Vážne! Poviem vám, hanba na sto rokov! A ona sa otrasie ako oslík a ide ďalej. Je to neúnavná... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Reakcia predsedu Aliancie, Krisztiána Forróa, ktorá Gyimesimu ulahodila

"Minister zahraničných vecí Káčer nominovaný stranou OĽaNO, pripomínajúc Mečiarove temné časy, opäť vytiahol maďarskú kartu. 8 mesiacov pred voľbami. Tak toto je, ako on hovorí, skutočný hnus a humus! Ak pre pani prezidentku a pána dočasne povereného premiéra sú susedské vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom dôležité, mali by nájsť spôsob, ako Káčera odvolať," uviedol Forró.

Výroky, ktoré rozpútali boj

Dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by sa mal ospravedlniť za výroky o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Vyzvali ho na to líder OĽANO Igor Matovič a poslanec György Gyimesi (OĽANO). Káčer reagoval, avšak o diplomatickom slovníku sa tu nedá ani náznakom hovoriť.

Káčer v utorkovej (7. 2.) relácii TV Markíza Na telo plus pripustil, že pokiaľ by sa Rusku podarilo zabrať Ukrajinu, čelili by sme hrozbe nároku na naše územie od Maďarska. "Keby bol býval Vladimir Putin úspešnejší a dnes ho máme na východných hraniciach, myslím si, že takýmto nárokom by sme už dnes priamo čelili, bohužiaľ," odpovedal na otázku, či v najbližších rokoch hrozí, že sa Maďarsko dopracuje k územným nárokom na Slovensko. Možnosť maďarských nárokov je podľa Káčera témou.

Gyimesi vzápätí označil Káčera za „triezveho Slotu“, povedal, že jeho výroky o možnom nároku na časť územia SR, jeho aj ostatných občanov SR s maďarskou národnosťou urazili. Podľa neho Káčer prekročil všetky čiary.

Matovič OSTRO Káčerovi: AROGANTNÝ NÍMAND! Politici prichádzajú a odchádzajú, hovorí Heger
Prestrelka pokračuje! Ostrá výmena názorov medzi expremiérom Igorom Matovičom a ministrom zahraničia povalenej vlády Rastislavom Káčerom naberá na obrátkach. "Dnešný triezvy Slota je nebezpečný," myslí si Matovič. "Politici prichádzajú a... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Káčer ako egocentrista

Káčer napriek svojej ležérnosti sa predsa len rozhodol reagovať, ako to sám nazval, "na standup obľúbenej dvojice parlamentných zabávačov.“ Jeho prvé slová len potvrdzujú sebestrednosť a bohorovnosť autora:

"Bol som vymenovaný za ministra zahraničných vecí Slovenskej republiky a stále som hlavou štátu poverený touto prácou. Nebudem sa nikomu ospravedlňovať za to, že chránim záujmy svojej krajiny. Že jej teritoriálnu integritu, suverenitu a slobodu považujem za svätý grál snaženia našej diplomacie."

"Nekritizujem Maďarov. Toto nie je konflikt národov. Je to kritika konkrétnej politiky. Tej, ktorá z lídra boja za demokraciu v regióne začiatku 90-ych rokov, urobila čiernu dieru na európskej politickej mape a trójskeho koňa záujmov Putina v Európe. Kto kritizoval Mečiara, nebol nepriateľ Slovenska. Mečiar nebol Slovensko, Orbán nie je Maďarsko, Matovič je nikto a kto je Gyimesi netuším, môžem iba hádať," reagoval Káčer. 

Reagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová

Matovič a Gyimesi následne vyzvali prezidentku, aby Káčera odvolala. Podľa Matoviča nie je hodný byť naďalej ministrom, pretože nechráni záujmy SR, ale "iných mocností", ktorým podľa jeho slov vyhovuje, aby sa Maďari a Slováci nenávideli tak ako v 90. rokoch.

Prezidentka považuje výzvu za súčasť začínajúcej sa predvolebnej kampane. Káčerov výrok považuje Čaputová za nešťastne sformulovaný. Zároveň uviedla, že odobrať poverenie ministra môže v odvolanej vláde na návrh premiéra.

"Prezidentku prakticky každý týždeň niekto vyzýva k odvolaniu nejakého ministra. V odvolanej vláde prezidentka odoberá poverenie ministra na návrh premiéra, pričom nemôže vymenovať inú osobu na jeho miesto. Takéto výzvy preto považuje za súčasť začínajúcej sa predvolebnej kampane," reagoval pre TASR prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik