Príde ruské víťazstvo?(VIDEO)
13 | 02 | 2023 I Milan Laca

Bývalý poradca Pentagonu McGregor tvrdí: presnosť a hromadné údery zaručujú úspech Ruskej federácie v bojoch.

Exporadca šéfa Pentagonu, plukovník Douglas McGregor povedal, že presnosť a masový charakter delostrelectva zaručujú úspech Ruska v bojoch s Ozbrojenými silami Ukrajiny. Vyhlásil to  v rozhovore pre kanál YouTube Judging Freedom.

Prečo

Americký dôstojník poznamenal, že vojny, ktoré sa viedli za posledných 100 rokov, boli vyhrané vďaka presnej a deštruktívnej palebnej sile.„Máme takéto systémy, bohužiaľ, majú ich aj Rusi a Číňania. Monopol, ktorý sme v tejto oblasti mali mnoho rokov, odišiel do zabudnutia, “povedal McGregor.

Masívne ruské raketové útoky
Rusko uskutočnili 10. februára masívny úder na kritické ukrajinské energetické zariadenia. Tie zabezpečujú fungovanie podnikov obranného priemyslu a dopravného systému Ukrajiny. Oznámil to oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Milan Laca

Rusi to vedia

Podľa bývalého poradcu šéfa Pentagonu Rusko ukázalo, že na to, aby bolo úspešné v bojových operáciách, musia byť delostrelecké údery nielen presné, ale aj masívne. McGregor dodal, že na víťazstvo je potrebné obrovské množstvo rakiet, nábojov a munície. Rusko má podľa neho obe tieto zložky.  Dodal tiež, že Rusko  dokázalo veľmi rýchlo zvýšiť produkciu a Európa je z toho znepokojená.

Ruský TOS-1A v akcii

 

Ohrozená Amerika

V rozhovore pre Judging Freedom americký dôstojník tiež povedal, že Spojené štáty takmer vyčerpali svoje zásoby rakiet pre Ukrajinu. Ide o vysoko presných raketách ako NASAMS a HIMARS, ktorých výroba trvá dlho. USA nemajú voľnú kapacitu, povedal McGregor a niektorí ľudia tomu nerozumejú. Predtým v rozhovore s novinárom Stephenom Gardnerom vyhlásil, že ukrajinská obrana sa rozpadá vďaka úspešnejšej taktike ruskej armády.

Rakety na obranu, či útok? Kyjev chce udrieť na Krym (VIDEO)
Kyjev je pripravený použiť britské rakety s dlhým doletom na útok na Krym. Ukrajina je pripravená použiť tieto strely na zasiahnutie cieľov na Kryme, napísal redaktor novín The Times George Grylls. Príprava Zdroje z Ministerstva obrany... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik