Zúrivý Edo
11 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Edo sa nám opakovane vytáča do biela. Edo zúri. Stráca glanc a má "ficofóbiu" v ťažkom štádiu. Tentoraz zvolal tlačovku, na začiatku ktorej hovorkyňa oznámila, že bude iba k téme stíhačky a polovicu z nej venoval Robovi. Edo má Roba a Edo a Robo sa nemajú radi.

Neradi vidíte pavúka? Máte nepríjemný pocit vo výťahu? Nemôžete na slnko? Nič to, to sú iba fóbie. Vcelku bežné, aj keď nie príjemné. Ide "iba" o chorobný strach v situácii, ktorá bežne strach nevyvoláva. Fóbia je iracionálna, neadekvátna reakcia prejavujúca sa strachom, ktorá človeka zvyčajne núti, aby sa vyhýbal bežným miestam, predmetom alebo situáciám. Je to strach pred vlastným strachom a stratou sebakontroly. Edo má strach pred vlastným strachom a taktiež z Roba a čo sa týka sebakontroly, tú už stratil, tam sa mu uľavilo.

Nenávisť je sviňa

Prísť na tlačovku, kde sa pripomenie, že téma je daná a novinári by mali rešpektovať, že iným otázkam sa aktéri tlačovky venovať nechcú, je normálne. Fakt, normálne. Iba u nás takmer novinármi nerešpektované. Téma boli Migy. A zrazu zas Výboh, Fico, Lebofico, Lebomafia a nepríčetný výraz v tvári. Nenávisť je sviňa. Nenávisť deformuje tváre. Hyzdí ich. A svojich nositeľov robí - paradoxne - tiež nenávidenými. Nenávisť je hlboká, intenzívna emócia, vyjadrujúca zaujatosť, nepriateľstvo a odpor voči inej osobe, skupine alebo objektu, nenávisť sa spája s potrebou škodiť a spôsobovať bolesť a s pocitom radosti, keď k naplneniu tejto potreby dôjde. Ide o zmes citu a afektu. Na rozdiel od hnevu je nenávisť emocionálnym dôsledkom vážneho konfliktu, frustrácie či deprivácie a ako viac-menej trvalá psychická zameranosť má vplyv na interpersonálne správanie sa danej osoby.

VIDEO Predvolebný boj medzi Hegerom a Ficom v plnom prúde! ON-LINE STRET DVOCH PROPAGÁND?
ROBERT FICO JE HLASNOU TRÚBOU RUSKEJ PROPAGANDY! Robert Fico opäť raz spustil lživú propagandu o pomoci Ukrajine v podobe MIGov. Považujem za cynické, že teplý čaj a deky sú podľa neho adekvátnou pomocou umierajúcim ľuďom. Skonštatoval to na... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Bez zábran a bez "glancu"

Máme tu teda ďaľšieho z partičky do pozornosti odborníkov na duševné zdravie. S fóbiou až strachom. Ako rastú opozícii čísla, tak s čoraz väčším strachom a ako rastie strach, tak s čoraz viditeľnejšou nenávisťou. Ešte nikdy nikde na svete konzervatívni politici nepopúšťali uzdu verejným prejavom nenávisti a odmietania všetkého iného, ako hlásajú ich ideologické dojmy a politická propaganda, ako u nás, na Slovensku. Inde sa tvária, že sú milí. A často sú aj múdri. U nás sa vo svojej nenávisti k "inému" zmýšľaniu ako mesiačik na hnoji či včela mädom okakaná usmieva už iba Anna Záborská. Edo stratil glanc. A Naď pri ňom tajtrlíkuje, ako len vie. Lebo Edo je pre neho jediný možný nosič v politike po predčasných voľbách.

Zvrátení a primitívni

Vrieskajú na nás, že zabíjanie sa dá ukončiť iba dodávkami techniky na zabíjanie. Zvláštna logika. Zvrátená, ale aj primitívna. Primitív má nízky stupeň spoločenského vývoja, je to naivný, insitný, neškolený "umelec", mysliaci nesmierne jednoducho, ak vôbec. Povedzme to takto - primitív je obmedzený, nekultúrny, zaostalý, nevzdelaný človek. Zúrivosť či hnev je silná afektívna reakcia na frustráciu. Prejavy hnevu najčastejšie narušujú vzťahy medzi ľuďmi. Nakoniec môžu viesť k izolácii a bolestnej osamelosti. Aj keď prejavy hnevu majú často svoj dôvod, sú väčšinou prehnané a neprimerané situácii, ktorá ju vyvolala.

Náboženstvo a hnev

Pripomeňme teda konzervatívnemu Edovi napríklad aj toto: "Z hľadiska náboženského býva zúrivosť a hnev odsudzovaná ako hriech, napríklad katolícka náuka ho považuje za jeden zo siedmich hlavných hriechov.  Nuž ale o láske a opaku nenávisti rozprávať našim (pseudo)konzervatívcom je to isté, ako hádzať hrach na stenu. Alebo o hriechoch. Teda, tých ich. Mimochodom, v zúrivom stave sa človek ukazuje takým, akým v skutočnosti je. Ako opilec, ktorý sa dáva spoznať práve najmä v stave opilosti. A to je pred neskorými predčasnými voľbami napokon aj dobrá správa. Dávajú sa nám spoznať takí, akí sú, už rezignovali aj na pretvárku. Takže, voličom iba pribúdajú argumenty proti. A úplne kúzelné je, že v ľudskej prirodzenosti je vždy sa stavať na stranu napádaného. Len teda zvyšujte preferencie opozícii! Do toho, milí konzervatívci a Edovia a kolektív...!

Farkašovský: Dávame? Veď ešte ani nepýtali!
Verejnú mienku v týchto dňoch rozčeril prísľub premiéra odvolanej vlády v Bruseli, že naše uzemnené stíhačky MIG 29 pošleme na pomoc ukrajinskej armáde. Ministerstvo obrany SR v piatok už aj začalo rokovania s ukrajinskou stranou. Farkašovský... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik