Robert Fico: Ukrajina v NATO? NEPREDSTAVITEĽNÉ! (VIDEO)
11 | 02 | 2023 I Eka Balašková

Robert Fico (Smer-SD) na nedávnej tlačovej besede rozanalyzoval situáciu, v ktorej sa nachádza Ukrajina vo vzťahu k NATO, ale aj k EÚ. Predstaviteľov EÚ obvinil z dvojtvárnosti a upozornil tiež na to, kto môže za neuskutočnené mierové rokovania.

Podľa Fica vstup Ukrajiny do NATO nie je reálny. Vstup do EÚ bude Smer podporovať, no reálne ho vidí v horizonte 10-15 rokov. Slovensko podľa neho bude pri vstupných rokovaniach Ukrajine nápomocné v odovzdávaní skúseností. To sa však môže uskutočniť až po nastolení mieru, ktoré nie len podľa Fica zmaril Západ. Poukázal na to už aj bývalý izraelský premiér Bennett.

Ukrajina do NATO nepatrí

„Nechápem výroky, ktoré prichádzajú od novozvoleného českého prezidenta, že Ukrajina má byť v NATO. Veď to je neprekročiteľná línia. To je nemožné. Keby som mal racionálne rozmýšľať, tak poviem, že ak by sme niekedy mali možnosť ovplyvňovať veci, tak by sme asi ťažko mohli súhlasiť s členstvom Ukrajiny v NATO,“ odmieta myšlienku, prijať Ukrajinu do Severoatlantickej aliancie predseda Smeru.

Falošné sľuby EÚ

„My chceme pomôcť Ukrajine v ambíciách, pokiaľ ide o Európsku Úniu. To je mierový projekt, humanitárna pomoc. Nech si plnia podmienky. Hoci tiež to vyzerá tak smiešne, že Ukrajincom tam ťahajú medové motúziky popod nos, povedia im „Áno, pán Zelenskyj, jasné, všetko urobíme, aby ste boli v Európskej únii,“ presne vieme, ako to funguje. Potom vyjdú na chodbu a povedia si, „Jasné, najskorumpovanejšia krajina na svete, ukradnú tri štvrtiny z fondov, tankisti ukradnú polovičku nafty, ktorú tam majú, nie, táto krajina určite do EÚ nepôjde.“ To sú falošné sľuby,“myslí si Robert Fico.

Výška podpory EÚ Ukrajine za rok predstavovala 67 miliárd eur
Šéfka EK von der Leyenová: Pomoc EÚ Ukrajine dosiahla za rok 67 miliárd eur Objem podpory EÚ Ukrajine za posledných 12 mesiacov predstavoval 67 miliárd eur, čo zahŕňa aj pomoc utečencom, uviedla šéfka Európskej komisie Ursula von der... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Slovensko bude nápomocné

„To budú nie dva roky, tri roky, to môže byť desať-pätnásť rokov, kým sa priblíži Ukrajina k EÚ. Ale my ich v tom budeme podporovať. Ak budú potrebovať naše skúsenosti z predvstupových rokovaní, ak budú potrebovať naše skúsenosti z toho, ako možno čerpať prostriedky, ktoré pomohli Slovenskej republike, všetko sa dá urobiť,“ponúka možnosti pomoci zo Slovenska Fico.

O mierových rokovaniach

„Je naivná predstava, že Ruská federácia sa v tomto okamihu otočí, zavelí čelom vzad a odíde preč. Toto je nemožné. Prekročili sa všetky hranice. Vy nám môžete hovoriť, ako je to s tými mierovými rokovaniami. My máme sto rôznych dôvodov tvrdiť, že pokyn na zastavenie mierových rokovaní došiel zo Spojených štátov. Veď boli pripravení rokovať, sedeli za jedným stolom, keď sa zrazu Ukrajinci postavili a odišli preč. To neurobili sami od seba. Snáď si nemyslíte, že Zelenskyj je svojprávny človek,“upozorňuje Robert Fico a hovorí, že na Ukrajine je veľa vojenských poradcov zo Západu a z USA.

„Smer si uplatňuje právo mať na túto vojnu vlastný názor. Bez toho, aby sme ohrozovali zahraničnopolitickú orientáciu Slovenska,“ ubezpečuje na záver Fico.

Bennettovo svedectvo

Veľkú pozornosť aj na Slovensku v posledných dňoch budili útržky rozhovoru s bývalým izraelským premiérom Naftali Bennettom o jeho úsilí sprostredkovať mier medzi Ukrajinou a Ruskom. Bennett v rozhovore povedal, že dané rokovania vraj boli na dobrej ceste, kým ich "zablokoval Západ".

Svedectvo z Izraela: ZABLOKOVAL Západ mier na Ukrajine?
Veľký ohlas v posledných dňoch vzbudil takmer päťhodinový rozhovor s bývalým izraelským premiérom Naftalim Bennettom. Hlavne jeho slová o tom, že mal rokovania medzi Ruskom a Ukrajinou po vypuknutí vojny „zablokovať Západ“. Server Insider však... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Čínski experti: So stíhačkami príde vojna v Európe!
Dodávka bojových lietadiel Kyjevu rozšíri konflikt do Európy a zintenzívni preteky v zbrojení. Dodávky západných lietadiel pre Ukrajinu by mohli viesť k rozšíreniu konfliktu do celej Európy, tvrdia experti, ktorých oslovil čínsky magazín Global... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik