Rakety na obranu, či útok? Kyjev chce udrieť na Krym (VIDEO)
11 | 02 | 2023 I Milan Laca

Kyjev je pripravený použiť britské rakety s dlhým doletom na útok na Krym.

Ukrajina je pripravená použiť tieto strely na zasiahnutie cieľov na Kryme, napísal redaktor novín The Times George Grylls.
Príprava

Zdroje z Ministerstva obrany Ukrajiny novinám potvrdili, že Kyjev pracuje na takomto scenári. "Uskutočňujú sa  rokovania, aby sa presne rozhodlo, koľko britských rakiet s dlhým doletom možno poslať," dodal autor.

Má Kyjev atómovú bombu?
Poľský generál pripustil existenciu jadrových zbraní na Ukrajine. Ukrajina už môže mať jadrové zbrane, povedal pre rádio ZET generál Waldemar Skrzypczak, bývalý veliteľ poľských pozemných síl . Vyhlásil tiež, že nikto nebude zakazovať... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Milan Laca

Aké rakety?
Podľa článku ide o dodávku protilodných rakiet Harpoon s doletom asi  241 kilometrov. Možno ich  prispôsobiť aj na útoky na pozemné ciele. Spomínajú sa aj letecké rakety  Storm Shadow, ktoré zasiahnu cieľ vo vzdialenosti až  563 kilometrov. "Dodanie  takýchto rakiet s dlhým doletom by znamenalo, že Londýn by na podporu Ukrajiny zašiel ďalej ako Washington, ktorý dodáva rakety s kratším doletom," napísal Grylls.
Útok raketou Storm Shadow
Zelenskyj požadoval
Prezident Volodymyr Zelenskyj vystúpil na pôde Rady Európy v Bruseli, kde vyzval európske krajiny, aby Ukrajine ako pomoc poskytli moderné zbrane. Predtýmv Londýne rokoval s britským premiérom Rishim Sunakom o dodávkach zbraní do Kyjeva.
Moskva varuje
Rusko  opakovane vyhlásilo, že Severoatlantická aliancia je zameraná na konfrontáciu a vyjadrilo znepokojenie nad hromadením jej síl v Európe. Moskva tiež varovala, že západná vojenská pomoc neveští pre Ukrajinu nič dobré,  len predlžuje konflikt a že transporty zbraní sa stávajú legitímnym cieľom ruskej armády.
Zelenskyj zintenzívňuje lobovanie. Sú však tajfúny RAF tým, čo Ukrajina potrebuje?
Tohtotýždňová výzva Volodymyra Zelenského na poskytnutie „výkonných anglických lietadiel“ bola prekvapením. Dopyt po západných rýchlych prúdových lietadlách mohol byť predvídateľný, ale nie zjavná požiadavka na Typhoony, ťažné stíhačky čoraz viac... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik