Limbach ožije v sobotu popoludní fašiangami
11 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Malokarpatská obec Limbach v okrese Pezinok ožije v sobotu popoludní fašiangami. Pripravený je fašiangový sprievod v maskách s ľudovými zvykmi a hudbou, chýbať nebude ani pochovávanie basy.

"Otvárajte brány, chystajte slaninu, muzika rozveselí aj našu dedinu," pozývajú na podujatie organizátori. Návštevníci sa môžu tešiť aj na domáce i zabíjačkové špeciality, šišky či vína, ale aj drevené dekorácie.

"Súčasťou fašiangovej zábavy bude aj tradičná zabíjačka v podaní Limbach on Tour. Zabíjačkové špeciality si môžete buď nakúpiť alebo ochutnať na mieste," vyzýva obec na svojich stránkach.

Kultúrna komisia obce Limbach bude v sobotu na Fašiangoch v Limbachu ponúkať aj chutné domáce šišky, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou fašiangových tradícií.

Fašiangový sprievod sa začína o 15.00 h, pochovávanie basy je naplánované na 17.00 h.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

VIDEO Predvolebný boj medzi Hegerom a Ficom v plnom prúde! ON-LINE STRET DVOCH PROPAGÁND?
ROBERT FICO JE HLASNOU TRÚBOU RUSKEJ PROPAGANDY! Robert Fico opäť raz spustil lživú propagandu o pomoci Ukrajine v podobe MIGov. Považujem za cynické, že teplý čaj a deky sú podľa neho adekvátnou pomocou umierajúcim ľuďom. Skonštatoval to na... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme