Leškokracia káže - "zakážme ešte do volieb SMER"
11 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Súdruhovia to vedeli. Bola strana - vedúca úloha spoločnosti, bol bábkový Nnárodný front, teda režimu zadok lížuce spoločenské organizácie a bol pokoj. Všetka moc patrila strane. Straníci si to dobre pamätajú, aj keď po tridsiatich rokoch majú už tridsiaty preoblečený kabát.

"Marián Leško: Smer vytvoril zločinný systém, súd by mal stranu rozpustiť." Znie titulok na webe jedného zo súdružských titulov mainstreamu. Iba tak, bez obalu. Rozpustiť, zavrieť a máme vo voľbách vymaľované. Aké jednoduché. Načo vymyslieť niečo nové, keď takto je to naozaj už (nielen) päťdesiatymi rokmi overené? Boľševici mali vždy jednoduché riešenia na odporcov. Rozpustiť, zavrieť. Umlčať, odstrániť. Tam, kde nie je opozícia, tam nie je odpor a tam kde nie je odpor, môže byť naša strana držiteľkou všetkých budúcich rán. Ej, hor sa sveta proletári! Pardon, "liberálni demokati". Nie, to nie je preklep. Demokati.

Aká kategória demokracie je tá Leškova?

"Demokratická spoločnosť by mala byť založená na pluralite názorov, dokonca do tej miery, že bez nej o demokracii nemožno hovoriť. Podľa verejne prezentovaných názorov si vieme urobiť obraz, vlastný názor, na osoby, ktoré tieto názory prezentujú. Lebo (zatiaľ) máme právo aj na vlastný názor,“ konštatuje v texte Eduarda Chmelára advokátka Viktória Hellenbart, ktorá sa tiež pýta: „K akej kategórii občanov, politikov patria tí, ktorí vyzývajú na podávanie žalôb na politikov opozície za ich (nielen) verbálne prejavy?“ Marián Leľško je posadnutý "vypínač", teda, cenzor. Hádajte, kto vlani najviac požadoval vypnúť "nevhodné" weby? Ten, kto kedysi volal po plularite názorov! Tomu sa vraví štvoritý odpichnutý rittberger. Inak, povinný cvik (pred voľbami nielen).

Šéfka českého SÚJB o Ficovi: "No tvl. To je extra zmetek. Svět se v prdel obrací"
Mediálny rozruch vzbudzuje piatkové vystúpenie slovenského expremiéra Roberta Fica aj v Česku. Ten vyhlásil, že strojcami vojny na Ukrajine, ktorá sa začala v roku 2014, sú ukrajinskí fašisti. Dodal aj video, v ktorom hovorí Slovákom, že ich NATO... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Nazrime do Wikipédie

Táto encyklopédia nepíše síce všetko a každý si tam môže selektovať čo a ako chce, dokonca aj napísať, ale nám stačí toto: "Marián Leško bol redaktorom týždenníka, vydávaného Ústredným výborom Komunistickej strany Slovenska, Nové slovo, bol aktívnym členom Komunistickej strany. V roku 1992 pracoval pre denník Pravda, potom krátko pre denník Práca. V roku 1994 kandidoval na spoločnej kandidátke predvolebnej ľavicovo orientovanej koalície štyroch politických strán Spoločná voľba." Pre mladších čitateľov - neviedol náhodou Spoločnú voľbu, za ktorú kandidoval Marián Leško, nejaký kandidát na zakázanie, Robert Fico? Za takéto cv sa naozaj nemusí hanbiť žiaden náš dnešný "obrátený" mocenský propagandista. Kariéra sa buduje predsa celý život, nie?

Toto nevymyslíš...

"Tu je jeden zo skvostov p. Leška 20 mesiacov pred Nežnou...(NOVÉ SLOVO, 25. 2. 1988, s. 2) ,,... My v redakcii NOVÉ SLOVO sa cítime byť súčasťou kriticko-východiskového prúdu, ktorý v prestavbe nachádza svoju dejinnú príležitosť pre sebarealizáciu. Budeme ňou tým viac, čím väčšiu podporu a spoluprácu nám poskytnú naši autori i čitatelia. Iba na ich základe môžeme podnety výročnej členskej schôdze premieňať na činy – na bojovú komunistickú publicistiku, hodnú doby prestavby a demokratizácie." To zas citujeme z postu novinára Petra Bielika na linkedin. Aj Peter Bielik, aj autor komentára sú ľavicovo orientovaní novinári, dodávame na vysvetlenie. Celoživotne, bez politických kariéristických piruet. V prípade autora komentára aj celoživotný nestraník.

Nuž tak teda

Pán Leško navrhuje generálnej prokuratúre rozpustiť SMER. Najlepšie do volieb, samozrejme, Veď ide o demokratickú názorovú pluralitu. A promocenský mainstream mu na tento návrh v hlbokom predklone dáva grandiózny priestor. Vyberte si - Slunce seno? Chce se mi blejt, velebnosti! Alebo Černí baroni? Chce se mi zvracet! Zas (po viac ako tridsiatich rokoch) se mi chce zvracet.

Zúrivý Edo
Edo sa nám opakovane vytáča do biela. Edo zúri. Stráca glanc a má "ficofóbiu" v ťažkom štádiu. Tentoraz zvolal tlačovku, na začiatku ktorej hovorkyňa oznámila, že bude iba k téme stíhačky a polovicu z nej venoval Robovi. Edo má Roba a Edo a Robo sa... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik