Draxler odkazuje Leškovi: Odíďte do dôchodku! Špiníte štát
11 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Moja výzva komentátorom typu Mariána Leška: odíďte do dôchodku alebo aspoň na dlhodobú dovolenku. Vážne. Skonštatoval to na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler v reakcii na Leškov rozhovor pre denník N. V sobotu v ňom totiž uviedol, že strany typu Smer, by mal súd pred voľbami rozpustiť.

"Prečítal som si nejaký x-tý rozhovor na obľúbenú tému domáceho komentariátu: strana Smer je zločinecká organizácia a, po novom dodáva Leško, súd by ju mal rozpustiť. Spomína únos vietnamského občana (o ktorom v skutočnosti nie sú žiadne indície, že by o tom v danom čase slovenskí predstavitelia vedeli), bývalého šéfa finančnej správy Imreczeho a podobne. V skutočnosti v kocke ukázal, čo je zlé na našich "intelektuáloch"," stručne popísal obsah rozhovoru Draxler.

Poznamenáva, že nechce ospravedlňovať stranu Smer, ani zďaleka netvrdí, že by sa výsledkom vlád tejto strany malo tlieskať, ale na tému "zločinecká organizácia" a "mafia" a "zakázať zo zákona" hovorí: "Už s tým konečne prestaňte. Jednak tým špiníte štát a jednak vytvárate o veciach dosť falošný dojem."

Juraj Draxler / Facebook (Nové Slovensko) | Juraj Draxler

Pre porovnanie uvádza Draxler niekoľko faktov o najstaršej európskej demokracii:

Z Británie v roku 2002 nechal dcéru vládcu Dubaja uniesť jej vlastný otec. Utiekla zo statku, ktorý tam vlastní, ale jeho muži ju na úteku v uliciach dolapili a nejako dostali do Dubaja. Ak si britské úrady nič nevšimli (!) pri samotnom únose, určite minimálne po ňom vedeli, že k nemu došlo, lebo únos bol oznámený. Ale policajné vyšetrovanie sa zahralo do stratena (polícia skonštatovala že "na vyšetrovanie nemá dosť zdrojov"). Vládca Dubaja neskôr nechal podobne uniesť aj svoju druhú dcéru. Tá nedávno ušla priamo z Dubaja, na člne, ale po ceste ju dolapilo komando ozbrojencov jej otca.

"Ale niekomu sa táto krajina, jedna z najtotalitnejších na svete, páči. Napríklad naša prezidentka sa tam pred rokom pri stretnutiach práve s členmi vládnucej rodiny pekne usmievala," pripomína Draxler.

Späť k UK: Spojené arabské emiráty sú pritom jedným z najbližších spojencov Britov vo svete (ktorí polovicu emirátov riadia, robia im technické služby, marketing, atď.). A vládnuce rodiny z Dubaja a Abú Zabí majú pre zmenu v Londýne a okolí uložené obrovské peniaze. Volá niekto Britániu mafiánsky štát?

Zúrivý Edo
Edo sa nám opakovane vytáča do biela. Edo zúri. Stráca glanc a má "ficofóbiu" v ťažkom štádiu. Tentoraz zvolal tlačovku, na začiatku ktorej hovorkyňa oznámila, že bude iba k téme stíhačky a polovicu z nej venoval Robovi. Edo má Roba a Edo a Robo sa... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Alebo, ak už hovoríme o štátnych únosoch: nedávno nechala konzervatívna vláda protiprávne, bez možnosti akokoľvek sa brániť, vyviezť z Británie desiatky ľudí, ktorí v nej žili celé dekády, mnohí z nich boli britskými občanmi ("Windrush Scandal"). Nazýva niekto konzervatívcov zločineckou organizáciou, ktorú by mal súd rozpustiť?

Zvlášť v ostatnom čase sa v tejto krajine doslova roztrhlo vrece s príkladmi drsného rozoberania štátnych peňazí. Členka Snemovne lordov Michelle Moneová cez svoju firmu, ktorú utajene vlastnila, vďaka svojim konexiám dodala počas pandémie britskému zdravotníctvu ochranný materiál za 120 mil. libier, pričom materiál bol vadný a zdravotníci ho nikdy nepoužili.

To je nič oproti desiatkam miliárd, ktoré štát vyhodil na veľmi málo efektívny trasovací systém.

Preberajú sa rôzne príklady toho, ako si poslanci "privyrábajú" luxusné čiastky cez džoby, kde sú v konflikte záujmov (jeden dokonca ako konzultant podnikal priamo zo svojej parlamentnej kancelárie). Alebo ako klamú na výkazoch výdavkov.

Verejnosť je rozzúrená. ALE žiaden komentátor nenazval konzervatívcov zločineckou organizáciou.

A to, že si politické kliky obsadzujú kľúčové miesta svojimi ľuďmi? Ktorí potom v príslušný moment niečo zametú pod koberec? Niežeby sa to verejnosti páčilo, ale berie sa to ako realita. Realita, s ktorou podľa možností treba bojovať (zvlášť keď sa pod koberec zametajú prípady vplyvných pedofilov a podobne) ale nie kričať, že skorumpovaní sú všetci a celú stranu treba zavrieť a podobne, upozorňuje Draxler.

A pokračuje: Okrem výziev na súd s Tony Blairom ako vojnovým zločincom kvôli Iraku sa komentátori zdržiavajú toho, aby používali jazyk ako "zločinci" a už vôbec niečo ako "mafia" či "organizovaný zločin" v súvislosti s politikmi či nebodaj štátnymi štruktúrami.

VIDEO Predvolebný boj medzi Hegerom a Ficom v plnom prúde! ON-LINE STRET DVOCH PROPAGÁND?
ROBERT FICO JE HLASNOU TRÚBOU RUSKEJ PROPAGANDY! Robert Fico opäť raz spustil lživú propagandu o pomoci Ukrajine v podobe MIGov. Považujem za cynické, že teplý čaj a deky sú podľa neho adekvátnou pomocou umierajúcim ľuďom. Skonštatoval to na... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Slovenská mimoriadne nedospelá "demokracia"

"Zato v našej mimoriadne nedospelej "demokracii" to mnohí milujú a dokonca si predstavujú, že používať čo najemotívnejší jazyk a donekonečna moralizovať je ich úloha. Nesnažia sa vysvetľovať, ako demokracia funguje, prinášať zaujímavé fakty a paralely, vzdelávať. Veď bežný občan naozaj o fungovaní štátu, o politike, takmer nič nevie, nikto ho nevzdeláva. Lebo to je zložité. Zato napísať komentár v štýle "Fico, Fico, Smer, Smer, mafia, zločinci" zvládne aj niekto s časťou mozgu odumretou po topení sa," konštatuje exminister.

Pritom podľa neho zhodou okolností Mariáln Leško vraj patrí k šikovnejším domácim komentátorom, v 90. rokoch písal oveľa analytickejšie, ako dnes. V jeho prípade je zjavné, že sa ku kaviarni pripojil preto, že slušní komentátori majú problém vyžiť, myslí si politik.

"A to je naozaj hlavná výzva do budúcna. Aj pre štát. Zabezpečiť, aby tu bolo prostredie prajné, aj materiálne, pre naozaj inteligentné diskusie. Toto, čo máme dnes, vedie len k úplne zbytočne vypätej polarizácii. Z ktorej pritom dlhodobo profitujú práve strany, ktoré majú extrémnu rétoriku. Inak to nejde. Dlhodobo je to potom zničujúce. Neriešia sa reálne problémy, len sa stále kričí, reaguje, fabuluje, manipuluje, zveličuje, zase kričí, zase reaguje, zase manipuluje, tlačovkuje namiesto pracovania, nadáva, moralizuje, zase nadáva, a zase plytko moralizuje a znovu zveličuje a fabuluje. Toto naozaj nikam nevedie," uzavrel Draxler.

Belousovová sa pýta: Ako sa to všetko SKONČÍ! Hádam si niekto nemyslí, že PORAZÍ RUSKO!
Keď čítam tie silácke vyjadrenia európskych politikov vrátane našich, rozmýšľam nad tým, či títo tzv. lídri majú vôbec nejakú predstavu o tom, čím sa podľa nich má zakončiť celé to vojnové dobrodružstvo na Ukrajine. Takto sa zamyslela na sociálnej... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik