Rusko dosahuje taktické úspechy! Záporožie zasiahol zatiaľ najväčší raketový útok
10 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Najmenej 17 ruských rakiet zasiahlo za jednu hodinu v piatok ráno mesto Záporožie na juhovýchode Ukrajiny, uviedol jeho úradujúci starosta Anatolij Kurtiev.

Útoky sa údajne zamerali na energetickú infraštruktúru. Úrady zatiaľ odhadujú prípadné škody a možné obete. Kurtiev o 6:00 miestneho času napísal: "Za hodinu bolo v meste zaznamenaných 17 nepriateľských výsadkov – to je najväčší počet od začiatku rozsiahlej invázie."

Na celej Ukrajine vyhlásili letecké výstrahy

Na celej Ukrajine boli dnes ráno vyhlásené letecké poplachy. Úrady varovali pred možnými ruskými raketovými útokmi a vyzvali obyvateľov, aby sa ukryli, informuje Guardian.

„Existuje veľká hrozba raketového útoku. Chcem ešte raz zdôrazniť – neignorujte vzdušné výstražné sirény,“ povedal Serhiy Popko, šéf vojenskej správy mesta Kyjev.

Ukrajinský prezidentský poradca Anton Geraščenko tiež ustúpil od „hrozieb masívneho ruského raketového útoku“ a vyzval ľudí, aby zostali v krytoch.

Oleh Synyehubov, guvernér Charkova, informoval o situácii vo svojom regióne. Na Telegrame uverejnil:

"O štvrtej ráno nepriateľ spustil raketové útoky na mesto Charkov a región raketami S-300. Zamerané boli kritické zariadenia a zariadenia infraštruktúry. Vznikli požiare, ktoré sa záchranárom podarilo rýchlo uhasiť. Niektoré časti mesta však zostávajú bez elektriny. Na odstránení následkov pracujú špecialisti. Našťastie nedošlo k žiadnym obetiam."

Putin varuje Britániu: Vyhnite sa dôsledkom pre európsky kontinent a celý svet!
Ruské veľvyslanectvo v Londýne vydalo vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že ak Spojené kráľovstvo poskytne bojové lietadlo, bude to mať „vojenské a politické dôsledky pre európsky kontinent a celý svet“. Vladimir Putin varoval Spojené kráľovstvo... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Správa ministerstva obrany Spojeného kráľovstva

Najnovšia správa o situácii na Ukrajine od ministerstva obrany Spojeného kráľovstva naznačuje, že „ruské sily od 7. februára pravdepodobne dosiahli taktické úspechy v dvoch kľúčových sektoroch“. 

"Na severnom okraji donbaského mesta Bakhmut sa sily skupiny Wagner posunuli o 2 až 3 km ďalej na západ a kontrolujú krajinu v blízkosti hlavnej cesty M-03 do mesta. Ruské sily čoraz viac dominujú severným prístupom k Bachmutu.

Na juhu ruské jednotky postupujú okolo západného okraja mesta Vuhledar, kde koncom januára 2023 znovu spustili útočné operácie."

Tvrdohlavý Viktor (VIDEO)
Maďarský premiér Viktor Orbán odmietol zatlieskať ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. Stalo sa tak pred spoločnou fotografiou lídrov EÚ v Bruseli. Video zverejnil kanál Strana.ua Telegram . Trucoval Zábery ukazujú, ako... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik