Prešov: Pre nedostatok vodičov dopravný podnik obmedzuje spoje
10 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Z dôvodu kritickej personálnej situácie prechádza Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) od pondelka 13. februára na prázdninový režim na troch linkách MHD.

TASR o tom informoval hovorca DPMP Vladimír Tomek.

"Aktuálne máme v DPMP v pracovnom pomere 174 vodičov. Do plného stavu nám chýba 14 vodičov. Okrem toho je 24 vodičov práceneschopných a dvaja noví vodiči sú v zácviku, takže reálne máme k dispozícii iba 148 vodičov," uviedol Tomek.

Reálna denná potreba je podľa jeho slov 135 vodičov. "Avšak s ohľadom na dodržiavanie predpísaných dôb odpočinkov v zmysle legislatívy sme nútení pristúpiť k obmedzeniu realizovaných výkonov. Aktuálnym riešením je prechod na prázdninový režim pri linkách č. 4, 8 a 38," dodal Tomek.

Bližšie informácie sú zverejnené na webstránke dopravného podniku www.dpmp.sk.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

To najhoršie nás len čaká - avizuje Peter Kmec
"Stávame sa “banánovou” republikou, kde si samozvaní “demokrati” robia z Ústavy SR trhací kalendár a držia sa pri moci spôsobom, ktorému by mohli závidieť mnohí diktátori v rôznych kútoch sveta." Tak uvádza Peter Kmec svoj status na sociálnej... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik