Tvrdohlavý Viktor (VIDEO)
09 | 02 | 2023 I Milan Laca

Maďarský premiér Viktor Orbán odmietol zatlieskať ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému.

Stalo sa tak  pred spoločnou fotografiou lídrov EÚ v Bruseli. Video zverejnil kanál Strana.ua Telegram .
Trucoval
Zábery ukazujú, ako Zelenskyj v sprievode šéfa Európskej rady  Charlesa Michela pristupuje k hlavám členských krajín EÚ. Všetci, s výnimkou Orbána, ukrajinskému veľkému vodcovi tlieskajú.
Všeobecné nadšenie 
Už sa k nám blížia!

Počas prejavu na mimoriadnom plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu sa Zelenskyj poďakoval európskym lídrom za pomoc. Dodal, že jeho krajina sa približuje k vstupu do Európskej únie.

Biden vie svoje! Putin môže smútiť...
Biden povedal, že Putin „už stratil Ukrajinu“. Americký prezident Joe Biden v rozhovore pre PBS NewsHour povedal , že ruský prezident Vladimir Putin „už stratil Ukrajinu“. Ruské sny Podľa amerického lídra, Rusko očakávalo rozpad NATO, ktoré je... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Milan Laca
Turné v Európe

Predseda Európskej rady pozval začiatkom týždňa prezidenta Ukrajiny na summit EÚ v Bruseli. Táto návšteva bola druhou Zelenského zahraničnou cestou po začatí vojnového konfliktu. Predtým navštívil Veľkú Britániu  a Francúzsko.

Trdohlaví Maďari

Maďarská vláda od začiatku konfliktu na Ukrajine opakovane vyhlasovala, že nebude dodávať zbrane kyjevskej vláde nedovolí iným krajinám  prevážať ich cez svoje územie. Ako vysvetlil minister zahraničných vecí Peter Szijjarto, Budapešť sa takto snaží zabezpečiť etnických Maďarov žijúcich na Zakarpatsku. Toto rozhodnutie je v Maďarsku zakotvené na legislatívnej úrovni.

Nevhodný výlet

Pozvanie Volodymyra Zelenského do Paríža francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom bolo podľa talianskej premiérky Giorgie Meloniovej nevhodné. "Domnievam sa, že Zelenského včerajšie pozvanie bolo nevhodné, pretože verím, že naša sila je v jednote a súdržnosti," povedala Meloniová po príchode na summit EÚ v Briseli. „Rozumiem domácim politickým problémom, ale sú chvíle, keď uprednostňovanie domácej verejnej mienky riskuje, že pôjde na úkor veci, a toto sa mi zdá jeden z tých prípadov,“ vyhlásila premiérka.

Výška podpory EÚ Ukrajine za rok predstavovala 67 miliárd eur
Šéfka EK von der Leyenová: Pomoc EÚ Ukrajine dosiahla za rok 67 miliárd eur Objem podpory EÚ Ukrajine za posledných 12 mesiacov predstavoval 67 miliárd eur, čo zahŕňa aj pomoc utečencom, uviedla šéfka Európskej komisie Ursula von der... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme