Rusi na fronte nastupujú!
10 | 02 | 2023 I Milan Laca

Americký inštitút informoval o prevzatí iniciatívy ruskou armádou.
Ruské jednotky sa chopili iniciatívy na Ukrajine a začali ofenzívu v Luganskej ľudovej republike, píše Americký inštitút pre výskum vojny.

Zvýšili tempo

Ruská armáda zvýšila „tempo operácií“ v oblasti Svatova a Kremennoj. Postúpili blízko k  hraniciam regiónu s Charkovskou oblasťou. V posledných mesiacoch vedenie republiky hlásilo pokusy Ozbrojených síl Ukrajiny o protiútok týmto smerom. Ruská armáda spustila "svoju ďalšiu veľkú ofenzívu v Luganskom regióne", píšel Americký inštitút pre štúdium vojny.

Svedectvo z Izraela: ZABLOKOVAL Západ mier na Ukrajine?
Veľký ohlas v posledných dňoch vzbudil takmer päťhodinový rozhovor s bývalým izraelským premiérom Naftalim Bennettom. Hlavne jeho slová o tom, že mal rokovania medzi Ruskom a Ukrajinou po vypuknutí vojny „zablokovať Západ“. Server Insider však... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Reakcia Ukrajiny

Inštitút naznačil, že postup ruskej armády prinútil ukrajinskú stranu presunúť ďalšie sily do Luganskej republiky  zo západnej Ukrajiny. Ruské jednotky dosiahli istý úspech aj v Arťomovskej oblasti (ukrajinský názov je Bakhmut), doplnili americkí experti.

Začala sa ofenzíva?

Prechod najmenej troch veľkých ruských jednotiek  do útočných operácií naznačuje, podľa analytikov, začiatok ruskej ofenzívy. Podľa nich sa „tempo ruských operácií na línii Svatovo-Kremennaja“ za posledný týždeň zvýšilo. Ruské zdroje hlásia „mierny postup blízko hraníc Charkovskej a Luhanskej oblasti“.  

Kde to je

Svatovo sa nachádza asi 50 km od Severodonecka. V oblasti Svatova a neďalekom meste Kremennaja prebiehajú v posledných mesiacoch tvrdé boje. Šéf Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin v decembri minulého roka oznámil, že do oblasti bolo vyslané veľké množstvo ukrajinských vojakov, ktorí sa tam neúspešne pokúšali o protiútoky.  Úradujúci šéf Luganskej republiky Leonid Pasečnik 8. februára oznámil, že ukrajinské sily sa sťahujú do protiútoku v republike, s cieľom vrátiť si stratené územia.

Nepochybujú, Krym bude ich!
Ukrajina začne pripravovať personál pre Krym. Podpredsedníčka vlády Iryna Vereščuková informovala, že už čoskoro začnú ukrajinské agentúry pripravovať personálnu rezervu pre Krym. Nový program Ako uvádza stránka ministerstva "perspektíva... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik