Tie voľby vôbec nie sú predčasné, už dávno sú oneskorené
08 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

"Nie predčasné, ale oneskorené. Zbaviť sa tejto vlády bolo neskoro v deň, keď vznikla." Píše na webe pravda.sk a tiež na svojom profile na sociálnej sieti politik a filozof Boris Zala.

Podľa Zalu bolo už od počiatku jasné, "že to bude vláda demagógov, amatérov, chaotikov, pomstychtivých sociopatov." Táto moc podľa neho "vychyľuje Slovensko z civilizačnej o­si".

Vláda "veľkého mága"

"Síce o riadení štátu nemal ani šajnu, no každému svojmu nápadu pripisoval hodnotu geniálnej myšlienky. Na jej presadenie si vždy zvolil metódu vydierania: ak neurobíte podľa môjho, ste proti rodine, ste za mafiu alebo nejakú inú „háveď!" charakterizuje Matovičov "výkon" Boris Zala na webe pravda.sk.

Čo potrebuje Slovensko?

Boris Zala to pomenúva takto: "Slovensko by po absolútnom sprimitívnení pravicovej politiky počas tejto vlády potrebovalo ako soľ stredopravicový subjekt: stranu, ktorá by si definitívne osvojila politiku strán, ktorých konzervativizmus má občiansky charakter a je založený na ľudských právach a nie na katolíckych doktrínach."

Modrá nie je zatiaľ dobrá

Dzurindov politický projekt Boris Zala nazýva čímsi, čo je "bez farby, bez chuti, bez ducha". 

Zalov záver:

"Len tak mimochodom, prečo mi vlastne leží osud slovenskej pravice na srdci? To je jednoduché: Ak sa vytvorí slušný stredopravý subjekt, aj Pellegrini a Hlas-SD sa zrkadlovo definitívne posunie do stredoľavého priestoru a Slovensko má šancu zbaviť sa ideologických aj politických kripľov, ktorými je náš verejný život priam preplnený." Napísal okrem iného filozof a politik Boris Zala na pravda.sk.

Ministerka Remišová odvolala štátneho tajomníka Hargaša, chce vyššiu dynamiku! Vyjadril sa aj Hargaš
Odvolanie Jána Hargaša z postu štátneho tajomníka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR bolo štandardným manažérskym rozhodnutím. Po stredajšom rokovaní vlády, na ktorom kabinet schválil personálny návrh, to... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Gyimesi a Matovič vyzývajú Káčera: Má sa ospravedlniť!
Dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by sa mal ospravedlniť za výroky o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Vyzvali ho na to líder OĽANO Igor Matovič a poslanec György Gyimesi (OĽANO). Matovič si myslí, že ak by... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik