Dušan Víglaský alias Dráčik píše otvorený list Olafovi Scholzovi v mene Slovenska (FOTO)
08 | 02 | 2023 I Eka Balašková

Nejaký čas sa v baneri internetového hračkárstva Dráčik neobjavilo žiadne posolstvo majiteľa Dušana Viglaského, preto sa mnohí domnievali, že ho tlak mainstreamu „zlomil“. Opak je pravdou a Viglaský tentokrát píše list na vyššie miesta, ako je slovenská vláda. V baneri sa obrátil priamo na nemeckého kancelára Scholza. Prečo?

Pretože sme bez svojprávnej vlády. V liste pripomína rok 1939, na ktorý sme nezabudli. Vidí paralelu medzi aktuálnou situáciou, kedy nás proti našej vôli podľa neho obsadili vojská Západu. Pripomenul, že Slovensko a jeho obyvatelia potrebujú mier. A nie len Slovensko, potrebuje ho celá Európa. Upozornil ho aj na slová jeho predchodkyne o plnení Minských dohôd. Na záver listu Viglaský Scholza prosí o ukončenie toho, čo nazýva fraškou. Viglaský je svojimi názormi v mainstreame považovaný za podporovateľa vojny, za čo si dokonca vyslúžil priečku na zozname konšpiračných webov.

List nemeckému kancelárovi

„Vážený pán Scholz! Keďže sme aktuálne bez svojprávnej vlády a ústavných činiteľov, tak som sa rozhodol Vám napísať tento list za Slovensko,“ píše Viglaský.

Nezabúdame

„V roku 1939 obsadili a okupovali Slovensko fašistické vojská imperialistického Nemecka. Ako každá vojna, aj táto priniesla slovenskému obyvateľstvu množstvo utrpenia, škôd, bolo napáchaných množstvo zverstiev a veľa ľudí zahynulo. Odpustiť môžeme, ale zabudnúť nesmieme. Chceme však s Nemeckom udržiavať priateľské vzťahy,“pripomína Viglaský.

Dráčik rekapituluje rok 2022: „Čo všetko ľudia ovplyvnili?"
Hračkárstvo Dráčik na svojej oficiálnej stránke počas celého roka zverejňovalo správy, ktoré reagovali na rôzne aktuálne témy. To poriadne rozohnilo slniečkárov na Slovensku, dokonca až tak, že vyzývali na ekonomickú likvidáciu hračkárstva. ... Čítať ďalej
28 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Tenký ľad

„V roku 2022 nás obsadili vojská imperialistického západu a opäť proti vôli drvivej väčšiny obyvateľstva. Nejaký súhlas kolaborantov, tak ako v roku 1939, nie je dôležitý. Je to proti vôli ľudu, násilne, totalitne, fašisticky,“ pokračuje majiteľ Dráčika.

„Nechceme tu vojská. Nechceme viesť proti nikomu vojnu. Nechceme tu hrdzavé tanky. Nechceme sa stať opäť obeťou imperialistických fanatikov. Chceme mier,“ vysvetľuje Viglaský, čo na Slovensku chceme.

Zdrap papiera

„Vaša predchodkyňa pani Merkelová vyhlásila, že nikto nemal v pláne trvať na plnení a plniť Minské mierové dohovory. Aj keby to nepovedala, tak nám to bolo a je všetkým jasné. Miesto plnenia dohôd prebiehala príprava na vojnu. Na tretiu vojnu v priebehu 100 rokov? Nepoučili sme sa? Množstvo Nemcov si vojnu neželá. Neželá si ju celá civilizovaná Európa,“ upozorňuje Viglaský

Prosba na záver

„Pomôžte prosím ukončiť túto falošnú frašku. Pomôžte sňať zo Slovenska bremeno okupácie. Ukážme svetu, že krvavá história sa nemusí opakovať a že ľudstvo sa stalo civilizovaným,“ uzatvára autor.

www.dracik.sk | Slovenský podnikateľ píše list nemeckému kancelárovi

Sú toto slová konšpirátora?

Viglaský už rok uverejňuje na stránkach svojho internetového obchodu svoje názory na rôzne aktuálne témy. Či už je to konflikt na Ukrajine, alebo dianie na Slovensku. Novinár Ritomský z redakcie denníka SME preto na Viglaského rozpútal „hon na čarodejnice“ - vypracoval posudok, na základe ktorého zaradili webstránku hračkárstva Dráčik, ku konšpirátorom.

Dráčik-a chcú zničiť!
Matúš Ritomský, redaktor denníka SME vypracoval posudok, na základe ktorého zaradili webstránku hračkárstva Dráčik, ku konšpirátorom. Majiteľ Dušan Víglaský zverejňuje na stránke Dráčik, ktorá je zároveň e-shopom dlhodobo svoj názor na situácie vo... Čítať ďalej
13 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik