Ako na rozhrabanom hnojisku po nájazde húfu sliepok
09 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Práve tak, ako hnojisko rozhrabané sliapkami pod vedením mnohých kohútov, tak vyzerá súčasná slovenská koaličná politika. V jednom jedinom spravodajskom vstupe vo večerných televíznych správach sa odráža všetko, čo sa ešte donedávna pokúšali cudne ukrývať. A čo sa ešte pred rokom ani len predstaviť nedalo.

Smrdí to, páchne to, vyzerá to odpudivo, chce sa vám pred tým zatvárať oči, uši, nos. Matovič na Káčera brýzga, že je to "Slota", "ako ožratý Slota". Poslanci OĽaNO zas začínajú svojho predsedu vlády obviňovať, že nevedia čo robí, čo plánuje, kam smeruje. Matovič na to kreslí vo vzduchu rukou akúsi parabolu, má nahodený úsmev číslo tri - niečo medzi kŕčom sánkových svalov a milotou záchranárky z Baywatchu. Ešte včera vehementne súhlasiaci predseda vlády s opäť priznanými obedmi zadarmo, ktoré jeho poslanci len nedávno spoplatnili, pretože prvý raz ich neodhlasovali zadarmo oni,  najnovšie vyjadruje pocit, že by tie obedy just nemali byť zadarmo. Jeho guru - Matovič - ho nechápe, nikto zas nechápe Matoviča a Gyimesi sa mračí o tri stupne viac ako obvykle. Tak, nejak, ako sa zvykne mračiť obloha pred krupobytím.

Gyimesi a Matovič vyzývajú Káčera: Má sa ospravedlniť!
Dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by sa mal ospravedlniť za výroky o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Vyzvali ho na to líder OĽANO Igor Matovič a poslanec György Gyimesi (OĽANO). Matovič si myslí, že ak by... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

U pionierov nič nové

Obyvateľka paláca pionierov si pochvaľuje spoluprácu s týmto blázincom a tvári sa, akoby sa práve vrátila z exotickej dovolenky. Asi ju tam uštipla mucha tse-tse a vyvolala v nej  spavú chorobu. Kto vie, či v podkroví paláca sedí ešte krúžok modelárov ako za pionierskych čias a nemodelujú tam nejaké svetlé zajtrajšky pre Slovensko. "Dajme tomu rok" zaznieva práve z ďalšej reportáže správ a ja dumám - budú voľby či nebudú? Čo ten minister trieska o roku? Veď je v demisii a končí "už" o osem mesiacov. Alebo, áno, zas ďalšie alebo, vie, čo bude po voľbách? A možno - ani nebudú - avizoval včera mainstream, možno bude totiž výnimočný stav. Vraj to tvrdí Fico. Lebo Fico. Lebo všetko a všade Fico. My sa na Slovensku máme. Mali sme Lenona, teraz máme Lebofica. Chocholoušek stavia nové pavilóny.

Oni sú ešte lepší, ako sú oni sami

Výnimočné stavy - výnimoční lídri, najlepšia vláda všetkých čias a na druhej strane sú zas opice, dezoláti, blbci. Hoaxeri antivakseri či ako sa to vlastne píše. A ešte opozícia en bloc. Proste odpad. Nuž neviem, pamätám si prechádzky s rodičmi do zoologickej záhrady a v pavilóne opíc to vtedy vyzeralo presne tak, ako v súčasnom spravodajstve o domácom dianí na Slovensku. Aj holé zadky, občas nejaký exkrement, aj tupé prázdne pohľady, aj škriekanie a taktiež škrabkanie jednej opice druhú v zadku. A tie grimasy! Neopakovateľné a predsa - oni ich fakt majú. Začína to naberať podobu šialeného panoptika. Teda, zbierku vyšinutých rarít. A to sme iba na začiatku predvolebnej kampane. Inak, aj to je zaujímavý prvok tejto vlády - funkčné obdobie končí predvolebnou kampaňou. Obvykle to býva predsa naopak, alebo sa mýlim?  Fakt tá bezmoc dokázala obrátiť za ten svoj čas všetko hore nohami. Prehrabať hnojisko.

Déjà vu

"Trišesťtrojka". Komunisti mali šesťstotrojky, "demokrati" majú zas trišesťtrojku. Jedna bagáž. Vlastne, ani neviem. možno sú títo ešte horší - teda, sprostejší určite! No predsa uznajte, teraz nie je nič urgentnejšie, ako tá trišesťtrojka. Čo koaličný papaláš, alebo hlava štátu, to trišesťtrojka. Tuší niekto z tých "hercov", čo je teraz pre ľudí naozaj dôležité? Zaoberá sa niekto tým, či bude na jeseň dosť plynu a dosť elektriky? A načo? Veď ide iba o "nejakých" ľudí. Nie tých obyčajných, tí sa budú mať až do smrti neobyčajne dobre. Za stratu vlastných ksichtov dobre zarobili.

Neúrekom sprostostí

Bývalý uznávaný kolega, neskôr politik, filozof a teraz "iba" pozorovateľ Boris Zala v týchto dňoch napísal: "Už asi mesiac po jej vzniku (Matovičovej vlády - pozn. HD) som konštatoval, že svojimi nedemokratickými praktikami (podpisovanie koaličnej zmluvy poslancami, vytváranie štátneho fondu na podporu novinárov, zmena pravidiel poslaneckých prieskumov, pokus o „vládne noviny“ a neúrekom ďalších sprostostí…) „vychyľuje Slovensko z civilizačnej o­si“. Boris Zala sa veľmi mýli. Pri všetkej úcte. K nemu. Aby bolo jasno. Táto podivná bezmocná moc, zastúpená mnohými nemocnými, Slovensko nikam nevychýlila. Ani z tej civilizačnej osi. S ňou či bez nej bude trvať deň rovnako. Ale život na hnojisku Európy, ktoré za svoj funkčný čas nakopila, je asi fakt iba pre obyčajné sliepky a nezávislých kohútov. Kým to hnojisko definitívne oplotia, postarajte sa najmä o to, aby ste zostali s vašimi najbližšími na vonkajšej strane!

Lebo - podľa Matoviča - "už je dohoda na tom, aby sa našla dohoda na tom".

Tie voľby vôbec nie sú predčasné, už dávno sú oneskorené
"Nie predčasné, ale oneskorené. Zbaviť sa tejto vlády bolo neskoro v deň, keď vznikla." Píše na webe pravda.sk a tiež na svojom profile na sociálnej sieti politik a filozof Boris Zala. Podľa Zalu bolo už od počiatku jasné, "že to bude vláda... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!