VIDEO: Uhrík spôsobil vietor v Bruseli!
07 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Europoslanec Milan Uhrík (Republika) spôsobil rozruch v Bruseli. Slovensko ešte v decembri navštívila monitorovacia skupina Európskeho parlamentu (EP) pre demokraciu, právny štát a základné slobody (DRFMG). Témou misie bola situácia LGBTIQ+ ľudí na Slovensku po vražde na Zámockej v Bratislave. Dnes je už jasné, že o Slovensku je napísaná šokujuca správa a naša krajina by mala čo najrýchlejšie zastávať práva LGBTI komunity.

Sophia in’t Veldová počas misie na Slovensku pripomenula uznesenie Európskeho parlamentu z roku 2021, podľa ktorého „musí byť celá EÚ zónou slobody LGBTIQ+ a nie je v nej miesto na nenávisť, rasizmus a dezinformácie“. Vyzvala slovenskú vládu, aby na boj proti extrémizmu a nenávistným prejavom online či offline vyčlenila nevyhnutné finančné prostriedky.

Europoslanci totiž podľa správy zistili, že na Slovensku je „toxická verejná diskusia, s útočnou, agresívnou a homofóbnou rétorikou voči komunite LGBTIQ+ a menšinám vo všeobecnosti, a to aj zo strany členov vlády, parlamentu a niektorých predstaviteľov katolíckej cirkvi“.

Uhrík za postavil za Slovensko

"Odmietame, aby nám Brusel a mimovládky určovali ako máme žiť!" Uviedol na sociálnej sieti. "Po vražde v Teplárni prišla na Slovensko delegácia troch progresívnych europoslancov, aby sa postretávala s vybranými zástupcami vlády a mimovládok. Následne napísali o Slovensku hanobiacu správu, podľa ktorej sme všetci zaostalí a homofóbni a riešením je väčšie pretláčanie práv LGBT komunity a ich väčšia propagácia deťom na školách a v médiách."

Uhrík sa s takýmito útokmi na Slovensko sa rozhodne nestotožňuje a na rokovaní europarlamentného výboru sa Slovenska zastal. "Nepotrebujeme, aby nám Brusel a mimovládky určovali, ako máme žiť a čo si máme myslieť!" Uzavrel svoj status.

Generál Viktorín: Kroky Jaroslava Naďa sú vyslovene v neprospech občanov
"Rotácia systémov PVO (protivzdušná obrana). Už len táto formulácia potvrdzuje ako Naď klame," píše generál Jozef Viktorín z hnutia Republika na sociálnej sieti a pripomína úsmev Jaroslava Naďa, po odoslaní S-300 na Ukrajinu, ako víťazoslávne... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme