Kadyrov znova hrozí
07 | 02 | 2023 I Milan Laca

Čečenský vodca Kadyrov povedal, že vojna Ruska na Ukrajine sa skončí pred koncom roka 2023.

Ramzan Kadyrov to povedal v rozhovore s krajským ministrom vonkajších vzťahov, tlače a informácií Achmedom Dudajevom. Video z rozhovoru zverejnili na oficiálnom kanáli Telegram .

Dohoda?

Podľa Kadyrova odporcom Ruska nezostáva nič iné, len sa vrátiť k dohodám s Moskvou. „Do konca roka sa špeciálna operácia skončí. Európske štáty uznávajú nesprávnosť svojich činov.  Západ pokľakne a európske štáty budú musieť, ako obvykle spolupracovať vo všetkých oblastiach s Ruskou federáciou, “povedal Dudajevovi čečenský vodca.

https://www.hlavnydennik.sk/2023/02/06/polsko-ziada-protektorat-nad-zapadnou-ukrajinou

Aj o Poľsku
Kadyrov tiež na svojom kanáli Telegram špekuloval o možnej denacifikácii Poľska po skončení konfliktu  na Ukrajine. "V rámci podpory Ukrajiny sa Varšave podarilo vyčerpať vlastné zdroje. Teraz je v zmätku,  čo ak po úspešnom ukončení "špeciálnej operácie" začne Rusko  denacifikovať ďalšiu krajinu? Po Ukrajine nasleduje na mape Poľsko! Nebudem tajiť, že ja osobne mám takýto zámer a opakovane som sa vyjadril, že boj proti satanizmu by mal pokračovať v celej Európe a predovšetkým na území Poľska. Poliaci sa teda včas spamätali,“ povedal. 
Rozklad Poľska?

Podľa Kadyrova sa v Poľsku vyvinula zložitá politická situácia. Pripomenul, že v júli tohto roku sa bude v republike konať Pochod za  autonómiu Sliezska, ktorý každoročne láka čoraz viac účastníkov. „Tento región si vyslúžil osobitný nezávislý štatút. Je tam naliehavo potrebné referendum, počas ktorého môže Rusko poskytnúť organizačnú pomoc,“ zhrnul čečenský líder.

Zbrane pre Ukrajinu idú plným prúdom!
Obrovský rozruch na letisku v Rzeszówe. Pristávajú tam lietadlá s ťažkými zbraňami. Vojenská technika NATO pre ozbrojené sily Ukrajiny prúdi cez letisko v Poľsku. Oživenie Letisko Rzeszów je zažíva veľký nápor, píše agentúra Interia. NATO... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme