Adela Vinczeová pred rokmi: Nesmieme sa dať, ako Európania, VYPROVOKOVAŤ K NENÁVISTI PROTI RUSKU! A čo dnes?
07 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Jedna z najlepších moderátoriek na Slovensku, Adela Vinczeová, sociálne siete nemá priveľmi v obľube. Je jednou z mála celebrít, ktoré nemajú Instagram či ani len Facebook. Zato jej otec, Jozef Banáš, si na sociálnej sieti servítku pred ústa nedáva. Pomenúva veci tak, ako sa má - priamo. No i keď Adela mlčí i o dianí na Ukrajine, zdá sa, že jej názory sa od tých otcových príliš nelíšia.

Ak by ste sa pokúšali nájsť Adelin profil na sociálnych sieťach, hľadali by ste márne. Natrafili by ste jedine na fotografie jej manžela Viktora Vinczeho, ktorý spolu s Adelou robí prostredníctvom sociálnych sietí ekologickú osvetu. Aktuálnemu politickému dianiu sa však obaja oblúkom vyhýbajú.

Vinczeová pred rokmi: Nesmieme sa dať, ako Európania, vyprovokovať k nenávisti proti Rusku

Nevieme preto ani, čo si jedna z našich najlepších moderátoriek myslí o dianí na Ukrajine. Teda nevieme, čo si myslí v súčasnosti. Aký názor zastávala pred ôsmimi rokmi je však verejne známe.

"Treba si uvedomiť, komu by vojna v našom regióne vyhovovala. Nemyslím si, že krajina, ktorá má najviac základní na svete sa vo svojich úmyslochzhoduje s tými našimi. Nesmieme sa dať, ako Európania, vyprovokovať k nenávisti proti Rusku. A sankcie? Rusi zažili Stalingrad, ich nezastrašia drahšie jogurty," uviedla pred ôsmimi rokmi Adela ešte stále Banášová. 

Na tento moderátorkin postoj spred rokov upozornil na sociálnej sieti spisovateľ Gustáv Murín so slovami: "VYHLÁSENIE ADELKY SPRED 8 rokov. A čo dnes?"

Zdroj foto: FB/Gustáv Murín

Banáš: Je zakázané pýtať sa

Na rozdiel od svojej dcéry však Jozef Banáš svoje názory k jednotlivým udalostiam zverejňuje pravidelne. "Tragické udalosti na Ukrajine samozrejme ovplyvňujú náš život. Je to tragédia, že sa medzi sebou vraždia dva veľké slovanské národy v zástupnej vojne USA proti Rusku," skonštatoval pred časom spisovateľ a niekdajší diplomat Jozef Banáš v rozhovore pre český portál Parlamentní Listy.

Slovensko má najnedôveryhodnejšiu vládu vyspelého sveta
Oficiálna stránka OECD (Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj) zverejnila prieskum, ktorý pre Slovensko vyznieva hrozivo. Spomedzi najvyspelejších krajín sveta nás predbehli štáty ako Kolubia, Kostarika, Čile ale aj Grécko a dokonca aj... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Banáš sa čudoval, že sa nikto nepýta, ako konflikt na Ukrajine vlastne vznikol. "Problém je, že medzi krajinami NATO – a teda ani v Českej republike, ani v Slovenskej republike – nie je záujem tento problém riešiť. Mám na to jednoduchý dôkaz. Politici členských krajín NATO sa usvedčujú sami: je zakázané pýtať sa na to, ako tento konflikt vznikol," dodal.

"Je logické, že každý konflikt – či už je medzi manželmi, susedmi alebo štátmi – možno riešiť len tak, že skúmame, ako vznikol. Ak naše médiá a politici označujú každého, kto túto otázku položí, za dezoláta, rusofila či dokonca nepriateľa Ukrajiny, dokazujú, že nemajú na riešenie konfliktu záujem a že ich jedinou snahou je ho predlžovať. Nemáme informácie ani z prvej, ani z druhej ruky – máme iba propagandu z jednej či z druhej strany. Na Ukrajine bojujú nielen zbrane, ale rovnako aj médiá," prízvukuje Banáš.

Jozef Banáš / Facebook - self
Jozef Banáš, FB/JB

Aký otec, taká Adela?

Tragédia súčasnej medzinárodnej situácie sa Podľa Banáša odvíja od jasného faktu – USA dochádza dych, anglosaská civilizácia postavená na storočnom rabovaní sveta vyčerpala možnosti svojho rozvoja na úkor iných krajín, ktoré naberajú sebavedomie a odmietajú anglosaskú dominanciu. Lídrami takzvanej západnej civilizácie sú krajiny, ktoré v histórii najviac rabovali. USA, Veľká Británia, Francúzsko, Belgicko, Holandsko, Portugalsko, Španielsko, Nemecko, Taliansko. K nim sa pripojili vazali z bývalého Východu, ktorí boli pre Anglosasov vždy len slaves – otroci.

"Proti nim ako líder „protizápadnej aliancie“ stojí Rusko, ktoré sa tiež so svojím okolím nemaznalo a má bohatú imperiálnu históriu. Rozdiel medzi USA a Ruskom je však v tom, že nie Rusko ohrozuje USA, ale naopak. Tvrdiť, že Spojené štáty – ktoré majú 750 vojenských základní v 80 krajinách sveta (na to Veľká Británia 125) a desaťkrát väčší vojenský rozpočet ako Rusko – že sú mierumilovné krajiny, je scestné. Rusko má tri základne mimo svojho územia. Viete si predstaviť reakciu USA, keby Rusko začalo v Mexiku s protiamerickými aktivitami? Neobhajujem Rusko, len konštatujem fakty," uzavrel Banáš okato podobným názorom na situáciu, aký mala pred rokmi aj jeho dcéra Adela.

Banáš o Ukrajine: Na čo je zakázané sa pýtať
Pol roka už trvá vojna na Ukrajine. Teda v krajine, s ktorou má Slovensko takmer stokilometrovú spoločnú hranicu. Tragické udalosti na Ukrajine samozrejme ovplyvňujú náš život. Je to tragédia, že sa medzi sebou vraždia dva veľké slovanské národy v... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!