On má stále ochranku! A Fico to nie je...
26 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

V roku 2019 si Robert Fico (Smer-SD) ponechal ochranku. V tom čase bol Igor Matovič (OĽaNO) jedným z tých, ktorí tvrdili, že poslanec Fico užíva ochranku neoprávnene. Dnes je Igor Matovič v podobnej situácii.

Do poslaneckej lavice si síce nesadol z premiérskeho, ale z ministerského postu, no ochranku využíva rovnako, ako ten, komu to práve on pred štyrmi rokmi vytýkal. Dnes tvrdí, že medzi ním a Robertom Ficom bol veľký rozdiel. V tom čase však na otázku o ochranke pre Roberta Fica reagoval u Michala Kovačiča aj Richard Raši (dnes Hlas-SD).

Ochranku nechcel

Ešte ako premiér sa zo začiatku Igor Matovič bránil využívaniu služieb Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, ako sa "ochranka" nazýva oficiálne. Časom však z bežnej vládnej limuzíny "presadol" do opancierovaného auta. Keď vo funkcii premiéra skončil, mal na to nárok ešte 90 dní. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) však rozhodol, že Matovičovi ochranka ostala aj naďalej.

Bývalý novinár Karol Farkašovský: Inteligent to pochopí, netlačí sa tam, kde ho evidentne nechcú
"Drahí ministri a ministerky sa zrejme stali mentálnymi obeťami vlastnej deštrukcie, keď už nie sú schopní „citlivo“ vnímať čo sa tu deje. Nikomu nechýbate...," Citát Karol Farkašovský, bývalý novinár a politik. Zatiaľ, čo sa naša vláda správa,... Čítať ďalej
26 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Umožňuje mu to zákon

 „V závažných prípadoch môže minister vnútra prideliť osobnú ochranu, s prihliadnutím na bezpečnostnú situáciu alebo získané poznatky o ohrození života alebo zdravia, aj ďalším ústavným činiteľom, sudcom, prokurátorom, vyšet­rovateľom, predstaviteľom politických strán a hnutí, významným cirkevným hodnostárom, zahraničným preds­taviteľom, blízkym osobám chránených osôb, blízkym osobám členov vlády, ktorých prepravu zabezpečuje úrad ochrany,“ píše sa na stránke úradu.

Už nie je ani minister

Z pozície ministra Igor Matovič odišiel 23. decembra 2022, no ochrana prináležiaca ústavným činiteľom, mu ostala. 

„Z taktických dôvodov dĺžku ochrany ani formy a spôsoby uvádzať nemôžeme, keďže skutočnosti ohľadom hrozieb voči pánovi poslancovi sú predmetom vyšetrovania a preverovania. Podrobnosti preto nie je možné v tejto chvíli uviesť. O spôsobe a formách zabezpečovania ochrany ústavným činiteľom Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR informácie z bezpečnostných dôvodov neposkytuje,“ uviedlo ministerstvo vnútra SR.

Poslanec Dominik Drdul z OĽaNO zabudol, že má zapnutý mikrofón! Takto si za..čoval! (VIDEO)
Poslanec Dominik Drdul, za stranu OĽaNO baví celý internet. V NR SR zabudol, že má zapnutý mikrofón a takto si doslova za..čoval! Pozrite si video a aká je reakcia ľudu? VIDEO: <iframe... Čítať ďalej
25 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Test Ficom

Predseda Smeru-SD Robert Fico častokrát používa výraz "test Ficom" - znamená to, že práve na neho sa znáša kritika aj za veci, ktoré kritizujúci sám robí. Tu však Matovič vidí rozdiely.

„Fico zneužíval ochranku na to, aby vynášali nábytok jeho frajerke do bytu a podobné veci. Robert Fico nemal žiaden dôvod na to, aby ochranku mal, len si na to zvykol a takýmto spôsobom zneužil svoje postavenie. V mojom prípade Úrad pre ochranu ústavných činiteľov povedal, že sú vážne dôvody, aby som ešte ochranku dočasne mal,“ vysvetli Matovič. 

Prečo mal ochranku

"Prečo má pán Fico stále ochranku? Potrebuje ju?" Znela jedna z diváckych otázok v relácii Na telo zo dňa 3. marca 2019. 

"No keď čítate diskusie, vyjadrenia na sociálnych sieťach, naozaj to hraničí podľa mňa aj s trestnými činmi, tak tá ochranka je aj plne odôvodnená. Rozhoduje o tom policajný zbor a policajný zbor musí chrániť aj poslancov, aj ústavných činiteľov,"povedal vtedy Richard Raši.

Erik Kaliňák: Toto je pomaly na vyzlečenie Hamrana z uniformy! (VIDEO)
Podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák nesúhlasí s tvrdením Štefana Hamrana (policajného prezidenta), že na paragraf 363 neexistuje opravný prostriedok a generálny prokurátor (GP) Maroš Žilinka je "všemocný. Podľa Kaliňáka je toto tvrdenie z úst... Čítať ďalej
26 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!