Artur Bekmatov: STRACH A OBAVY v Beluši! Hlavný denník chce upozorniť! Mainstream mlčí!
25 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

Miestni zamestnanci v Booster Precision Components s.r.o v Beluši žijú v strachu a obavách. Ide o pracovisko, na ktorom sa v júni 2021 uskutočnil ostrý okupačný štrajk. Ku dnešnému dňu je takmer 10% z celkového počtu výrobných „kmeňových“ zamestnancov je už druhý mesiac doma. Mainstream mlčí! Hlavný denník chce na túto situáciu upozorniť!

O situácii v spoločnosti Booster Precision Components s.r.o v Beluši informoval Viktor Bekmatov (Socialisti.sk.). 151 zamestnancov podpísalo hromadnú žiadosť, v ktorej žiadajú, aby zamestnávateľ v čo najkratšom čase, najneskôr do 10-tich dní zvolal stretnutie s výrobnými zamestnancami z jednotlivých pracovných zmien za účasti zástupvo predsedu a členov výboru ZO OZ KOVO DS Beluša a likvidátorov ZO OZ KOVO Považské strojárne v likvidácii.

O čo ide?

Miestni zamestnanci majú odôvodnené obavy z toho, že vedenie podniku chce veľkú časť tzv. kmeňových zamestnancov v krátkodobom horizonte nahrádzať zamestnancami z pracovných agentúr. Na pracovisku rastie napätie a neistota. Zamestnanci spustili podpisovú akciu. Doplním, že ide o pracovisko, na ktorom sa v júni 2021 uskutočnil ostrý okupačný štrajk.

Ku dnešnému dňu je takmer 10% z celkového počtu výrobných „kmeňových“ zamestnancov je už druhý mesiac doma. Zamestnávateľ im neprideľuje prácu z dôvodu „prekážky na strane zamestnávateľa“. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by zároveň vedenie podniku nezintenzívňovalo snahy o nábor zamestnancov prostredníctvom pracovných agentúr. Snahy o diskusiu zo strany odborov vedenie podniku zatiaľ ignoruje.

Tento stav má negatívny dopad na všetkých zamestnancov

Skúsení a dlhoroční zamestnanci sú druhý mesiac doma. V neistote čakajú, či nebude ich miesto zrušené z dôvodu nadbytočnosti;
V neistote sú udržiavaní aj agentúrni zamestnanci, z ktorých časť má podľa mojich informácií odpracovaných v BPC už viac ako jeden rok, no vedenie im nechce ponúknuť prechod na pozíciu kmeňového zamestnanca. Doplním, že ak pracujete cez agentúru, tak je prakticky nemožné posilniť miestnu odborovú organizáciu;
Z dôvodu príchodu nových agentúrnych zamestnancov sú nadmerne zaťažovaní tí kmeňoví pracovníci, ktorí majú na starosti zaškoľovanie nových zamestnancov;
 S pribúdajúcim počtom nových agentúrnych zamestnancov klesá kvalita práce;
 Vo výrobe medzi pracujúcimi rastie napätie a neistota

"Ľudia z robotníckej bunky hnutia Socialisti.sk ma informovali, že v uplynulých dňoch prebiehala na pracovisku podpisová akcia. Zamestnanci sa obrátili na manažment v Nemecku, aby voči manažmentu v Beluši zasiahol a inicioval dialóg. Pod túto výzvu sa podpísala drvivá výrobných zamestnancov, vrátane samotných agentúrnych pracovníkov (spolu 151)," uviedol Viktor Bekmatov, ktorý verí, že mediálnym záujmom o dianie na tomto pracovisku pomôžete zamestnancom k tomu, aby vedenie pracoviska s nimi začalo korektne komunikovať o svojich zámeroch.

FOTO: Hromadná žiadosť zamestnancov, ktorú podpísalo 151 z nich.


 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik