Čaputová s Ficom si posielajú odkazy!
09 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Predseda opozičného Smeru-SD a expremiér Robert Fico dlhodobo vyčíta prezidentke SR Zuzane Čaputovej zmarené referendum týkajúce sa predčasných volieb. Podľa hlavy štátu však stačilo napísať otázku tak, aby bola v súlade s Ústavou SR.

Fico aj počas nedeľnej diskusnej relácie skonštatoval, že volebné obdobie Národnej rady (NR) SR sa skracovalo v minulosti bežne, no problém je to až od momentu, kedy sa prezidentka obrátila na Ústavný súd (ÚS) SR pre referendovú otázku Smeru-SD. Hlave štátu vyčítal aj aktuálny termín, na ktorý vyhlásila referendum o zmene ústavy. Dlhodobo namieta, že nenechala priestor na kampaň.

Prezidentka reagovala, že Fico sa obáva neúspešnosti referenda. "Namiesto toho, aby tomu chlapsky čelil, slabošsky útočí. Znova mu teda pripomínam, že stačilo napísať otázku, ktorá by bola v súlade s ústavou a ktorú by ústavný súd nemal dôvod spochybniť. Tento fakt by mal konečne akceptovať," uviedla hlava štátu v reakcii, ktorú TASR poskytol jej hovorca Martin Strižinec.

Pani Čaputová, nemoralizujte, napísal Fico

Trojnásobný expremiér obratom zareagoval na Čaputovej vyhlásenie. V úvode zdôraznil, že má úctu úradu prezidenta SR, ale nie k Čaputovej Mám úctu k úradu prezidenta SR, ale nie k pani Čaputovej, ktorá sa stala prezidentkou nie preto, že by v živote niečo dosiahla, ale preto, že je ešte lepšou žiačkou Sorosa ako Kiska. "Poprosil by som pani Čaputovú, aby nemoralizovala. Sama spôsobila stav, kedy bez zmeny Ústavy SR nemôžeme na Slovensku vykonať predčasné voľby. Pani Čaputová predčasné voľby nechce, lebo nevyhovujú jej Progresívnemu Slovensku."

Svoje dostali aj Heger s Kollárom

Podľa Fica, Čaputová si ani neuvedomuje akou funkciou ju na Slovensku obdaril Soros a liberálne médiá. Ak by to vedela vyzvala by ľudí, aby sa referenda vedúceho k predčasným voľbám, ktoré sama vyhlásila na 21. januára, zúčastnili. "Je to hrôzostrašná predstava, že traja najvyšší ústavní činitelia chcú ignorovať referendum - ústavný nástroj priamej demokracie. Oni ani len netušia, čo to je demokracia."

Psi štekajú, ale karavána ide ďalej

Pani Čaputová, napriek tomu, že ste nám na kampaň úmyselne nechali len 13 dní, hoci ste nám mohli dať 36, urobíme všetko preto, aby sme Slovenkám, Slovákom a ostatným občanom Slovenska objasnili historický význam referenda konaného 21. januára 2023. Psi štekajú, ale karavána Smeru – slovenská sociálna demokracia ide ďalej.

Referendum sa bude konať v sobotu 21. januára. Ľudia sa budú môcť vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením NR SR. Má to zabezpečiť zmena ústavy. Referendum inicioval Smer-SD s ďalšími opozičnými stranami.

Farkašovský: Ticho a MEDIÁLNA IGNORANCIA nám škrtia REFERENDUM...
21. január sa rýchlo blíži. A s ním aj referendum. V tejto extrémnej spoločenskej situácii by človek čakal, že referendum sa od prvého dňa Nového roka stane dominantnou témou médií. Opak je však pravdou, zamyslel sa vo svojom príspevku na sociálnej... Čítať ďalej
08 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme