Biden pricestoval do Mexika
09 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Americký prezident Joe Biden v nedeľu pricestoval do Mexika, kde sa zúčastní na summite severoamerických lídrov a absolvuje aj rokovania s mexickým prezidentom Andrésom Manuelom Lópezom Obradorom. TASR správu prevzala z webovej stránky denníka El País a agentúry AFP.

Lietadlo s americkým prezidentom pristálo na novom medzinárodnom letisku Felipeho Ángelesa, ktoré bolo uvedené do prevádzky vlani v marci. Na letisku ho privítal aj mexický prezident López Obrador.

Americký prezident sa v Mexiku zúčastní na dvojdňovom (9. - 10. januára) summite severoamerických lídrov, na ktorom bude budú prítomní aj mexický prezident a kanadský premiér Justin Trudeau. Témami summitu budú klimatické otázky, ekonomická konkurencieschopnosť a migrácia.

Biden v USA čelí kritike zo strany republikánov i niektorých členov Demokratickej strany z dôvodu nedostatočného zvládnutia situácie z nezákonnými migrantmi. Do USA prichádzajú ľudia z krajín Strednej a Južnej Ameriky, ktorí vo svojich krajinách čelia utláčaniu, chudobe a kriminalite. Migrácia má byť aj jednou z tém utorňajších rokovaní Bidena s Lópezom Obradorom.

V hlavnom meste Mexiko boli v spojitosti s Bidenovým príchodom posilnené bezpečnostné opatrenia a príslušníci ministerstva vnútornej bezpečnosti USA poskytli mexickým úradom drony, kamery a policajné psy.

Biden už zabudol aj to, čo Zelenskému sľúbil
Biden na rokovaní vlády si hneď nespomenul na prísľub dodať Kyjevu systémy protivzdušnej obrany Patriot Americký prezident Joe Biden si na stretnutí s členmi svojho kabinetu dlho nevedel spomenúť, aké americké zbrane Washington sľúbil poslať... Čítať ďalej
06 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme