Bieloruský oznam
06 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

V Bielorusku oznámili pripravenosť skupiny vojsk s Ruskom na obranu Zväzového štátu.

Námestník bieloruského ministra obrany Andrey Žuk uviedol, že spoločná bielorusko-ruská regionálna skupina vojsk je pripravená brániť štát Únie.

"A dnes možno konštatovať, že regionálne zoskupenie vojsk je pripravené brániť štát Únie," povedal Žuk novinárom.

Poznamenal, že obe krajiny budú pokračovať v zlepšovaní výcviku armády. "Uskutoční sa výcvik medzidruhových jednotiek. Na území krajiny sa začne nácvik taktického letu. Potom budú rôzne druhy výcviku personálu. Jednou z etáp prípravy bude spoločné cvičenie" Union Shield - 2023 ". Snažíme sa o to, myslím, že školenie bude pokračovať v dobrej kvalite," - povedal námestník ministra.

Ide o obranné účely

Bielorusko-ruské regionálne zoskupenie síl má výlučne obranné účely a je určené predovšetkým na ochranu západných hraníc zväzového štátu oboch krajín, uviedol štátny tajomník bieloruskej bezpečnostnej rady Alexander Volfovič.

"Regionálne zoskupenie vojsk má výlučne obranné účely a je určené predovšetkým na ochranu západných hraníc štátu Únie," povedal Volfovič novinárom.

Pripomenul, že „rozhodnutie o nasadení regionálnej skupiny vojsk na území Bieloruska prijali minulý rok prezidenti Bieloruskej republiky a Ruskej federácie“.

"Zoskupenie sa úspešne rozmiestnilo, zorganizoval sa spoločný bojový výcvik s vojenským personálom Ruskej federácie aj s vojenským personálom Bieloruskej republiky... Regionálne zoskupenie vojsk je jedným z prvkov strategického odstrašovania." prvok, ktorý by pravdepodobne mal schladiť horúce hlavy na Západe v rámci nejakej agresívnej politiky voči štátu Únie,“ povedal Volfovič.

Pobratajme sa! Americká výzva k Rusom
Americké veľvyslanectvo apeluje na Rusov. Ambasáda USA v Moskve zverejnilao výzvu k obyvateľom Ruska. Podporila ju zostrihom videí. Výzva americkej diplomatickej misie je dostupná na telegrame . Veď to spolu vieme... Vo videou sa uvádza, že... Čítať ďalej
06 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!