Karol Lovaš: Nerobme z Boha hlupáka
06 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Novinár Karol Lovaš si vo svojom zamyslení na príklade krstu pripomína, že hoci sme mnohí pokrstení, k Bohu nás skutočne privedie mnohokrát až životná hraničná situácia. A preto krstí deti aj rodičom, ktorí nie sú častými návštevníkmi svätých omší.

Lovaš nás nabáda, že Bohu stačí "pootvoriť dvere", pretože On už si nás nájde. Namiesto toho mnohokrát kontraproduktívne kričíme namiesto toho, aby sme potichu načúvali.

O krste

Krstil som rodičom, ktorí nechodia príliš do kostola. V nedeľu som potom o nich kázal.

Možno by ste mi povedali, henten pokrstí každému. Aj tým, čo nechodia. Máte pravdu. Aj vám pokrstili. Azda ste boli vzorná katolícka rodina. A dnes tu väčšina z vás sedíte sami. Bez detí a vnúčat.

Kde ste urobili chybu? Možno ste žiadnu neurobili. Tiež tu nesedíte od svojich pätnástich. Obyčajne vás sem priviedla nejaká hraničná situácia vo vašom živote.

Krstíme nielen pre to, čo je, ale najmä, čo bude. Môže byť. Sú to otvorené dvere. Každý nimi vojde inokedy. Dôležité je vedieť, že sú.

Úvaha nielen o premiérovi, ktorý si NEVŠIMOL VLASTNÉ ODVOLANIE
Neviem, z akého prsta si naši novinári vycucali špekuláciu, že OĽaNO je na prahu rozkladu a Eduard Heger sa dištancoval od Igora Matoviča. Lebo ak vychádzajú zo včerajšieho statusu premiéra, v ňom sa ani raz nespomína meno odvolaného ministra... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Žime svoju vieru

Poznám veľa rodičov, ktorí nútili svoje deti krstiť, sobášiť sa v kostole. Často robíme z Pána Boha hlupáka. Nechajme niečo aj na neho. Stačí, že pootvoríme dvere. A budeme žiť našu vieru, ako najlepšie vieme. Aby tí druhí nemali dôvod neveriť, keď nás vidia a poznajú. My sme tou najdokonalejšou reklamou alebo antireklamou na Boha.

Spytujme svedomie. Svoje

Keď budeme najbližšie zas niekomu ,,čistiť žalúdok", že nechodí do kostola, včas sa zastavme. Možno tí chudáci majú len smolu, že ako príklad veriaceho človeka poznali nás.

Boh používa dve základné pracovné metódy. Prijatie. A inšpiráciu. Dobre vie, že čím viac by kričal, tým menej by sme ho počuli. A počúvali. Čo tak ich tiež vyskúšať? A dovtedy môžeme spytovať svedomie. Nie tých druhých. Vlastné. Niekde v ňom sú ukryté dôležité slová. Mea culpa. Začiatok každej úspešnej revolúcie a nového života závisí práve od nich.

Ochranka, luxusné auto a ešte aj kráľovské odmeny! Policajný prezident Hamran musí mať radosť
Policajný prezident Štefan Hamran sa má kráľovsky. Vzhľadom k tomu, že Slovensko prežilo turbulentný rok a vláda "šetrila" kde sa dá, teda na občanoch, na rezorte ministerstva vnútra si z toho ťažkú hlavu zrejme nerobili. Vedenie si rozdalo tučné... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME