Rusko-ukrajinský "Silvester"
01 | 01 | 2023 I Milan Laca

Rusi opäť udreli

Dňa 31. decembra zaútočila ruská armáda na objekty vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny, zapojené do výroby bezpilotných lietadiel. Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruskej federácie .

Čo hovoria Rusi 

Podľa ministerstva, boli drony vyrobené v tomto zariadení, použité na útoky proti Rusku. „Zasiahnuté boli aj skladovacie priestory a štartovacie miesta pre útoky dronmi“, píše sa v správe. Ministerstvo obrany tvrdí, že s pomocou týchto bezpilotných lietadiel ukrajinská armáda podnikla "teroristické útoky" na Rusko. Cieľ ruského úderu bol splnený, vyhlásilo Ministerstvo obrany.

Peniaze nesmrdia, hlavne cudzie...
Zelenského tajná výzva Spojeným štátom, s cieľom získať skonfiškovaný ruský majetok. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tajne telefonoval do Bieleho domu pred svojou návštevou Spojených štátov, aby získal zhabané financie ruských... Čítať ďalej
31 | 12 | 2022 | Milan Laca

Útočili aj inde

V správe sa tiež uvádza, že ruská armáda v smere na Kupjansk spôsobila ukrajinským jednotkám „úder ohňom“, v oblastiach mnohých osád. Zahynulo viac ako 40 ukrajinských vojakov, boli zničené dve bojové obrnené vozidlá a pickup.  Okrem toho ruská armáda zničila ukrajinský delostrelecký muničný sklad  v Záporožskom regióne, aj mobilný radar na sledovanie vzdušného priestoru a americký protibatériový radar AN / TPQ-50 na území Doneckej ľudovej republiky. Len za jeden deň zasiahli 68 nepriateľských delostreleckých jednotiek v palebných postaveniach, živú silu a vojenskú techniku ​​v 102 okresoch.

Čo hovorí Ukrajina

Na Silvestra zostrelila ukrajinská protilietadlová paľba 45 ruských "Šahedov". Na Kyjev a kyjevskú oblasť oblasť zaútočili  nepriateľské drony a rakety. "Počas uplynulého dňa nepriateľ odpálil 31 rakiet a urobil 12 leteckých útokov. Vykonal viac ako 70 útokov z viacerých raketometov. Civilná infraštruktúra Černihiv, Sumy, Kyjev, Chmelnyckyj, Doneck, Záporižja, Mykolajiv a Cherson v regiónoch bola poškodená. Informácie o civilných obetiach sa spresňujú. Okrem toho nepriateľ vypustil 13 iránskych útočných dronov Šahed-136. Všetky boli zničené Obrannými silami Ukrajiny.

Úspechy

"Naši vojaci počas uplynulého dňa odrazili útoky okupantov v oblastiach osád Stelmachivka, Ploshanka a Bilogorivka v Luhanskej oblasti a Soledar, Bachmutske, Bachmut, Ozaryanivka, Maryinka a Pobyeda v Doneckej oblasti", píše Ukrajinská pravda.

MAĎARI KRIČIA! ZELENSKYJ podpísal zákon, ktorým sa zužujú práva národnostných menšín
Ukrajina prijala zákon, ktorým zužuje prva národnostných menšín žijúcich na Ukrajine, upozornil štátny tajomník úradu vlády Maďarskej republiky, zodpovedný za národnú politiku János Árpád Potápi. Podľa Jánosa Árpáda Potápiho, je poľutovaniahodné,... Čítať ďalej
31 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!