Herečka Zdena Studenková je povestná svojím kulinárskym umením, ktoré pretavila aj do niekoľkých úspešných kuchárskych kníh. Variť sa naučila ešte ako 14-ročná tínedžerka, keď jej mama odišla na dovolenku a ona zostala doma sama. Vyskúšajte jej tip na silvestrovské jednohubky.
Nechcela hladovať, tak varila
„Tak mi mama dala knižku a povedala: Napíš si recepty, tie, ktoré máš rada. Tu máš peniaze, keď ich preješ prvý deň, budeš týždeň hladovať. No a ja som začala variť,“spomínala pre SME Zdena Studenková, ktorá mala na varenie talent.
Veľkou inšpiráciou pre ňu bola jej stará mama, ktorá varila tradičné domáce jedlá. Doma robili ťahanú štrúdľu aj domáce rezance. Ako herečka priznala v šou Tajomstvo mojej kuchyne, v kuchyni sa nebojí používať namiesto domáceho cesta aj mrazené lístkové cesto, ktoré ušetrí veľa času.
Lístkové cesto používa aj v recepte na jednoduché jednohubky, ktoré sú vhodné ako silvestrovská chuťovka.
S receptom sa herečka podelila ešte pred rokmi. Na jednohubky z lístkového cesta podľa Zdeny Studenkovej budete potrebovať:
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na štvorčeky. Cesto potrieme rozšľahaným žĺtkom a do každého štvorčeka uložíme koliesko klobásy a kúsok taveného syru. Štvorčeky uzatvoríme ako šatôčky a zvrchu ich potrieme zvyšným žĺtkom. Vrch môžeme posypať sezamom alebo rascou. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia do zlatista.
Dobrú chuť!
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik
Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!