Kadyrov opäť na scéne
30 | 12 | 2022 I Milan Laca

Kadyrov ohlásil tvrdšiu fázu operácie "Odplata" na Ukrajine.

Vodca  Čečenskej republiky Ramzan Kadyrov hovorí o  príprave na druhú etapu operácie Odplata, ktorá sa uskutočňuje v rámci "špeciálnej operácie" na Ukrajine.
Bola to len predohra

"Toto bola prvá fáza, pripravujeme sa na druhú fázu. Operácia bude krutejšia, "Odplata" pokračuje," povedal Kadyrov.

Koncom októbra vyhlásil, že počas vojenskej operácie na Ukrajine, sily čečenských práporov, ako aj vojaci špeciálnych jednotiek Achmat, pod velením Apta Alaudinova, vykonali špeciálnu samostatnú operáciu s názvom „Odplata“. Len v smere Nikolajev-Kryvyj Roh, podľa neho,  zlikvidovali  657 ukrajinských vojakov, ďalších 300 bolo zranených.

Rusi ukazujú svoju veľkosť! Vychádzajú v ústrety Nemecku
Rusko údajne umožní využívanie ropovodu Družba na tranzit kazašskej ropy do Nemecka. Rusko je ochotné pristúpiť na takúto žiadosť, uviedol vo štvrtok podľa tlačovej agentúry Interfax minister energetiky Alexander Novak. "Staviame sa k tomu... Čítať ďalej
29 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Tiež mali straty

Kadyrov potvrdil , že týždeň pred operáciou zahynulo v Chersonskej oblasti  23 bojovníkov v dôsledku delostreleckého ostreľovania jednej z čečenských jednotiek. Ďalších 58 utrpelo zranenia, z toho štyria s ťažké.

Aj straty Ukrajincov 

Ramzan Kadyrov tiež hovorí o ťažkých stratách ukrajinských jednotiek na Donbase. Podľa neho sú nepriateľské jednotky demoralizované“. „V dôsledku toho sa ukrajinské velenie snaží nahradiť straty nevycvičenými regrútmi, ktorí v skutočnosti nevedia, ako držať zbrane v rukách. V tomto smere je čoraz viac strát a stále menej ľudí, ktorí chcú vzdorovať postupujúcim ruským jednotkám", napísal Kadyrov na svojom kanáli Telegram.

Rusi nastupujú

Ruské Ministerstvo obrany 29.12.2022  informovalo, že ruské jednotky pokračujú v ofenzíve na Doneckom smere a zaujali nové výhodné pozície. Ozbrojené sily stoja pred úlohou oslobodiť Donbas a zaručiť bezpečnosť Ruska, uvádza sa v článku.

TO JE SEBAVEDOMIE! Zelenský tvrdí, že pomohli Západu zbaviť sa strachu z Ruska
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vystúpil v stredu pred poslancami ukrajinského parlamentu s každoročným posolstvom. Tento svoj prejav avizoval deň predtým vo večernom videopríhovore. Podľa poslanca Jaroslava Železňaka sa začiatok prejavu... Čítať ďalej
29 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!