Takto sa vopchal Galko, Matovičovi...
23 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Igor Matovič skončil! Matovič odišiel z vedenia rezortu po tom, ako poslanci v Národnej rade (NR) SR schválili štátny rozpočet na ďalší rok. Jeho odchod bol aj požiadavkou opozičnej SaS. Ľubomír Galko zhodnotil, prečo podľa neho Matovič skončil. Jeho slová môžu vyvolávať dojem, že sa Igorovi Matovičovi vopchal...

Matovič ešte pred schválením rozpočtu ponúkol liberálom, že ak návrh podporia, z postu ministra odíde. Líder OĽANO Igor Matovič vo vedení Ministerstva financií (MF) SR skončil. Vedením rezortu poverila prezidentka SR Zuzana Čaputová dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO).

"Nebudem teraz riešiť, prečo sa to stalo a čo všetko urobil a nemal alebo neurobil a mal a či ten výsledok je správny alebo nie. Na to nech si má každý svoj názor. Chcem v túto chvíľu iné povedať, a síce, že som vnímal mimoriadnu, dlhodobú a kontinuálnu štvanicu na neho samotného a aj na ľudí, ktorí sa ho odvážili niekedy zastať alebo sa v nejakej, hoc aj malej, parciálnej veci postaviť na jeho stranu," píše Galko na sociálnej sieti.

Bola to podľa neho neuveriteľná štvanica, priam posadnutosť.

A zdôrazňuje, že to bolo škaredé pozorovanie.

"Bolo "in" nadávať mu, zosmiešňovať ho, opľúvať ho, kresliť karikatúry, s prepáčením denno-denne sa naňho vyvracať. Tvrdenie, že si za to môže sám, lebo on robil to a to zlé, neobstojí. Lebo to u vyspelých ľudí nemôže byť dôvod na takéto konanie. Presne to isté sa v trocha menej intenzívnej forme udialo v určitých okamihoch blízkym ľuďom, ktorí si dovolili byť na jeho strane - Eduardovi Hegerovi, Jarovi Naďovi aj ďalším," myslí si Galko.

"Takýmto spôsobom nebol v minulosti dehonestovaný ani arcilotor Fico a ľudia okolo neho. Ja sám som bol kedysi vystavený lynču (aj, ale nielen mediálnemu), tak sa trocha viem do toho vcítiť, aj keď to nebolo až také intenzívne, bolo to výrazne kratšie a veľa ľudí vo verejnosti navyše vtedy stálo aj na mojej strane," vysvetľuje.

A dodáva, že napriek blbému pocitu, ktorý vňom ostal, sa teší z prijatého rozpočtu. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!