DRÁMA NA SLOVENSKU! AGRESOR NAPADOL POLICAJTOV, OHROZIL OBČANOV BYTOVKY
23 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Nočná dráma v Petržalke, v Bratislave, poča sktorej agresívny muž založil požiar v bytovke, napadol policajtov a zabarikádoval sa v cudzom byte postavila do pozoru občanov bytovky, aj bezpečnostné zložky. 

O prípade informuje na sociálnej sieti Polícia Slovenskej republiky

"Hliadky bratislavskej Pohotovostnej motorizovanej jednotky spolu s hliadkou policajtov piateho bratislavského okresu boli včera (22.12.2022) krátko pred 21.50 h vyslané do jedného z obytných domov na Kopčianskej ulici, kde mala neznáma osoba založiť požiar v spoločných priestoroch domu. Podľa oznámenia sa táto osoba mala pohybovať po chodbách tohto domu. Policajti po príchode na miesto spolu s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru lokalizovali miesto požiaru, a následne začali prepátravať chodby domu," píšu na sociálnej sieti.

"Na jednom z poschodí spozorovali podozrivého muža, ktorý pred nimi začal utekať. Policajti ho dobehli, avšak muž vytiahol z vrecka slzný sprej a nastriekal ho policajtom do tváre. Z miesta utiekol avšak po krátkej chvíli za policajtmi prišli obyvatelia jedného z bytov, ktorý im uviedli že do ich bytu – po tom ako pootvorili dvere, vtrhol neznámy muž a zatvoril sa v jednej z izieb. Policajti so súhlasom majiteľov vstúpili do bytu a sa snažili s mužom nadviazať komunikáciu, opakovane ho vyzývali aby upustil od svojho konania a otvoril dvere, avšak muž ich výzvy ignoroval. Naopak, začal sa vyhrážať že „to tam celé podpáli“. Nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie, že muž svoje vyhrážky uskutoční, policajti využili svoje zákonné oprávnenie, vykonali služobný zákrok a muža za využitia donucovacích prostriedkov obmedzili na osobnej slobode," informujú o prípade, ku ktorému boli vyslané aj zložky Hasičského a záchranného zboru.

K zraneniu osôb podľa oficiálnej stránky Polícia Slovenskej republiky nedošlo.

"40-ročný agresívny muž bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky ktorá skončila s pozitívnym výsledkom – v dychu mu bola nameraná hodnota 0,68 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu čo predstavuje 1,42 promile. Po vykonaní potrebných úkonov bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia. Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa v súbehu s trestným činom porušenia domovej slobody. Vyvodením trestno právnej zodpovednosti voči konkrétnej osobe sa v súčasnosti policajti zaoberajú," konštatujú v závere príspevku.

FOTO: Facebook: Polícia Slovenskej republiky

Facebook | Polícia Slovenskej republiky