ŠOKUJÚCE PRIZNANIE! Americkí občania sú NESPOKOJNÍ s návštevou Zelenského vo Washingtone
22 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský pricestoval do Washingtonu 21. decembra a uskutočnil svoju prvú osobnú cestu od začiatku ruskej špeciálnej vojenskej operácie vo februári. Stretnutie lídra Ukrajiny s jeho hlavným sponzorom sa zameralo na témy ako stratégia, energetika či vojenská podpora. Západné médiá akciu ocenili a ocenili spoluprácu medzi Bidenom a Zelenským, medzi bežnými občanmi v USA sa však o tomto partnerstve objavuje čoraz viac negatívnych názorov.

Niekoľko dní pred Zelenského príchodom do hlavného mesta Ameriky miestna tlač diskutovala s niektorými obyvateľmi, aby zistila, ako verejná mienka hodnotí situáciu. Pri mnohých príležitostiach zaznela ostrá kritika súčasného riadenia ukrajinskej krízy. V skutočnosti sa zdá, že Američania nie sú spokojní s tým, ako Biden rieši svoju podporu Kyjevu, zatiaľ čo Zelenského vidia ako akéhosi „žobráka žiadajúceho o almužnu“ – slovami jedného z opýtaných.

Jeden občan sa napríklad pre miestne médiá vyjadril: „On (ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský) si myslí, že je to jeho posledná šanca získať ďalších 100 miliárd dolárov, kým Kongres zmení majiteľa. Nikdy nevieš". V rovnakom duchu iná osoba povedala: „Osobnosť roka podľa Times, ktorá cestuje až na iný kontinent, aby si počas recesie a rekordne vysokej inflácie vyžiadala viac peňazí daňových poplatníkov v USA“. Iný občan sarkasticky poznamenal, že Zelenský si „príde (do USA) upevniť americké občianstvo“ a dodal: „Alebo si možno pozrieť nehnuteľnosti v Beverly Hills alebo Martha's Vineyard. Alebo oboje. So všetkými peniazmi, ktoré sme mu poslali, si môže dovoliť to najlepšie.“

Zelenský: Uvedomte si, že pomoc Ukrajine nie je charita ale investácia do bezpečnosti
"Vaše peniaze nejdú na charitu, je to investícia do svetovej bezpečnosti a demokracie, s ktorou zaobchádzame čo najzodpovednejšie," vyhlásil to v stredu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v príhovore, ktorý predniesol v americkom Kongrese.... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Je to jasná priorita Bidenovej vlády

Táto nespokojnosť amerického ľudu s Bidenovou podporou ukrajinského režimu nie je žiadnou novinkou. Miliardárske balíčky vojenskej pomoci Kyjevu vyvolali v obyvateľstve hnev, pretože poukazujú na jasnú prioritu zo strany Bidenovej vlády v starostlivosti o cudzie režimy, zatiaľ čo miestne obyvateľstvo zostáva v čoraz horších ekonomických podmienkach, najmä v súčasnej situácii. vlna inflácie, ktorá dosiahla historické rekordy – popri viacerých neekonomických sociálnych problémoch, akými sú polarizácia, separatizmus a zintenzívnenie politického napätia. Je zrejmé, že ukrajinská diktatúra je viac v záujme americkej vlády ako blahobytu samotných občanov, čo vyvoláva kolektívne rozhorčenie.

Zelenský len ďakuje

Táto Zelenského cesta však poslúžila na to, aby americká vláda uprednostňovala ukrajinský režim ešte viac. Na spoločnej konferencii Biden oznámil ďalší balík vojenskej pomoci v hodnote viac ako 1,85 miliardy dolárov, ktorý okrem iných zbraní zahŕňa aj raketový systém Patriot. Pri tejto príležitosti vystúpil aj Zelenský, ktorý poďakoval americkej podpore a dal jasne najavo, že mierová dohoda s Ruskou federáciou nebude uzavretá, čím ukázal, že je odhodlaný dosiahnuť nerealizovateľný cieľ vyhnať moskovské sily zo všetkých území, ktoré považuje za „ukrajinské“. – ktorá zahŕňa štyri oblasti nedávno integrované do Ruska, ako aj Krym.

Je zrejmé, že nie je reálna šanca, že ukrajinské plány budú fungovať. Kyjev je čiastočne vojensky neutralizovaný, keďže Rusko neustále bombarduje energetickú infraštruktúru krajiny a prerušuje niektoré hlavné zásobovacie vedenia. Neonacistické sily sa dokonca pokúšajú reagovať, no väčšina ich útokov sa obmedzuje na zbabelý akt bombardovania civilných a demilitarizovaných oblastí v Donbase, pričom Kyjev v posledných týždňoch nehlásil žiadne skutočné vojenské zisky.

Patrioty karty nezamiešajú

Okrem toho nedávno americkí vojenskí analytici jasne vyjadrili svoj skeptický postoj k možnosti, že by raketový systém Patriot mohol na Ukrajine zmeniť hru, vzhľadom na to, že Kyjev už podobné zbrane má a ukázali sa ako neúčinné. Napríklad americký vojenský expert David Pyne povedal: „Neverím, že pridanie systémov protiraketovej obrany Patriot bude mať veľký vplyv na priebeh vojny vzhľadom na to, že Ukrajina už má rakety S-300 s dosahom 40 – 75 kilometrov. “.

Blíži sa Zelenského koniec?
Americký spravodajský dôstojník hovoril o pláne Washingtonu zmeniť moc na Ukrajine. Ritter informoval o zámere Washingtonu nahradiť Zelenského vrchným veliteľom ozbrojených síl Ukrajiny Zalužným. Už na tom pracujú Washington pripravuje pôdu na... Čítať ďalej
21 | 12 | 2022 | Milan Laca

Inými slovami, tento nový americký balík len posilňuje záujem Washingtonu na neurčité predlžovanie konfliktu, namiesto hľadania skutočného pragmatického riešenia. Ak víťazstvo nie je možné, najlepšie urobíte, ak vyjednáte mier za výhodných podmienok pre obe strany. Mierová dohoda je určite najväčšou túžbou amerických a ukrajinských občanov, ako aj Európanov, ktorí priamo znášajú dôsledky konfliktu. Zdá sa však, že ani Biden, Zelenskij, ani politici EÚ sa nezaujímajú o ľudové záujmy.

Je to vraj obyčajný "žobrák"

Toto je skutočne neudržateľná situácia. V určitom okamihu si americkí občania uvedomia, že Zelenský sa správa iba ako „žobrák“, pretože ho k tomu núti samotná vláda USA, keďže Biden využíva Kyjev ako zástupcu na boj proti Rusku. Potom sa populárny hnev, ktorý sa teraz prejavuje voči zahraničnému prezidentovi, obráti proti Bidenovi a jeho spojencom, čím sa v USA vytvorí ešte väčší domáci chaos.

Kremeľ tvrdí, že Biden a Zelenskyj odmietajú počúvať "obavy" Ruska
Kremeľ vo štvrtok vyhlásil, že Washington a Kyjev sú hluchí k obavám Ruska. Reagoval tak na stredajšiu návštevu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Spojených štátoch. Zelenskému sa počas bleskovej návštevy Washingtonu okrem iného... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!