Generál "Armagedon" si brúsi zuby!
22 | 12 | 2022 I Milan Laca

Bloomberg: Generál Surovikin pripravuje novú ofenzívu na Ukrajine.

Ďalšia aktívna fáza "špeciálnej vojenskej operácie" ruských ozbrojených síl na Ukrajine sa môže začať v roku 2023, tvrdí pre agentúru Bloomberg americký expert Hal Brands.

Vie to...

Brands si je  istý, že teraz sa ruská armáda sústreďuje a posilňuje na ňou oslobodených územiach. "Rusi pod vedením generála Sergeja Surovikina pripravujú vrstvenú obranu a dopĺňajú svoje rady regrútmi. Moskva môže začať ofenzívu v novom roku," píše analytik vo svojom stĺpčeku pre Bloomberg.  

Zelenský: Uvedomte si, že pomoc Ukrajine nie je charita ale investácia do bezpečnosti
"Vaše peniaze nejdú na charitu, je to investícia do svetovej bezpečnosti a demokracie, s ktorou zaobchádzame čo najzodpovednejšie," vyhlásil to v stredu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v príhovore, ktorý predniesol v americkom Kongrese.... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Príprava

Podľa neho sa práve za týmto účelom uskutočňujú útoky na energetickú infraštruktúru Ukrajiny. To sťažuje zásobovanie jej ozbrojených síl muníciou a novými zbraňami, ktoré majú nahradiť zničené. Brands uzatvára, že bez nových dodávok západných zbraní a finančných injekcií, ukrajinská armáda dlho nevydrží.

Putin opät zaúradoval

Najnovšie rozhodnutia ruského prezidenta Vladimira Putina  jasne ukazujú, že sa začína dôležitá etapa "špeciálnej vojenskej operácie" na Ukrajine, povedal podpredseda Štátnej dumy, generálporučík Andrej Gurulev. "Najvyšší vrchný veliteľ jasne ukázal, že osobne riadi celú špeciálnu operáciu," vyhlásil generál. Pripomenul, že len za posledný týždeň sa Putinovi podarilo navštíviť veliteľské stanovište operácie,  Bielorusko a prehovoriť na kolégiu ruského ministerstva obrany. "Činy hlavy štátu dávajú jasne najavo, že sa nehovorí o žiadnych rokovaniach či prímerí. Prezident dal jasnú odpoveď - pracujeme do trpkého konca a nebude iná cesta,"  je si istý genrál Gurulev.

Ukrajina čaká...

Rusko pravdepodobne hromadne odpáli rakety na Ukrajinou 22. alebo 23. decembra, píše Ukrajinská Pravda. Ukrajinské spravodajské zdroje naznačujú, že Rusko zapojí do útoku všetky dostupné nosiče riadených striel s dosahom 500 a viac kilometrov. Celkovo  plánujú vypustiť najmenej 67 riadených striel. Nasledujúci deň po zásahu nie je vylúčené použitie úderných dronov, píše Ukrajinská Pravda.

Vedia aj aké...

Podľa spravodajských informácií z  Ukrajiny, sa Rusko pripravuje na použitie najmenej štyroch Iskanderov, od ôsmich do 14 lietadiel Tu-95MS, asi troch rakiet Kalibr a až troch lietadiel Tu-22M3. Podľa dostupných informácií, námorný prístav Sevastopoľ na okupovanom Kryme obmedzil od 23. do 27. decembra pohyb akýchkoľvek lodí a lietadiel z dôvodu príprav na odpálenie rakiet, uvádzajú noviny.

Biden: Spojené štáty budú stáť po boku Ukrajiny tak dlho, ako bude treba
Americký prezident Joe Biden prisľúbil v stredu Ukrajine a jej obyvateľom, že v boji proti Rusku nebudú nikdy sami a Spojené štáty budú stáť po ich boku tak dlho, ako to bude potrebné. Šéf Bieleho domu to povedal počas tlačovej konferencie s... Čítať ďalej
22 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!