Podpriemerní európski politici!
21 | 12 | 2022 I Milan Laca

Chorvátsky prezident označil vedenie EÚ za najpriemernejšie v histórii.

Zoran Milanovič navrhuje odvolať šéfa európskej diplomacie Josepa Borrella.

Katastrofa...

Chorvátsky prezident Milanovič označil vedenie EÚ za "najpriemernejšie v histórii" a navrhol odvolať šéfa európskej diplomacie Josepa Borrella. Vyhlásil to na slávnosti, venovanej výročiu založenia Chorvátskej vojenskej školy v Záhrebe.

Nevyberal slová

Milanovič označil súčasné vedenie EÚ za „kamarillu“. "Toto je najneschopnejšia generácia európskych politikov v histórii, sú to ľudia, ktorí si absolútne neuvedomujú dôsledky toho, čo robia a čo sa stalo predtým," citoval Jutarnji list Milanoviča.

Taliansky súd rozhodol o vydaní podozrivej v prípade korupcie v EP do Belgicka
Súd v severotalianskom meste Brescia schválil vydanie ženy podozrivej zo zapojenia do rozsiahleho korupčného škandálu v Európskom parlamente (EP) do Belgicka. TASR správu prevzala z agentúry Reuters. Odvolací súd v pondelkovom verdikte uviedol, že... Čítať ďalej
20 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Škandál

Prezident hovoril o nedávnom škandále medzi Záhrebom a Bruselom s tým, že Borrell poslal chorvátskemu ministrovi zahraničných vecí Gordanovi Grlicovi Radmanovi "škandalózny, škaredý a klamlivý list". "Ako osloví stredoeurópska mocnosť svojho plnohodnotného člena v reakcii na legitímnu požiadavku, aby sa k nám správali ako k ostatným? Klamú, vymýšľajú bezpečnostnú rezolúciu, rozhodnutia európskych rád a klamstvá, klamstvá, klamstvá. Čo teraz?" Rezignácia tejto osoby, to by bola jeho oficiálna odpoveď Chorvátskemu štátu,“ povedal Milanovič.

Arogancia

"Tento list ukazuje, ako sa bruselský štátny úradník správa k chorvátskej špičke. Vnímajú nás ako hluchonemých bláznov," povedal prezident s tým, že je potrebné vyšetriť korupčný škandál s bývalou poslankyňou Európskeho parlamentu Evou Kaili a „...zistite, v koho záujme lobovala“.

Nespokojný

Milanovič v komentári k vstupu Chorvátska do schengenského priestoru vyhlásil, že „toto je politika EÚ a Borrella.. teraz Chorvátsko vstúpilo do schengenského priestoru, história sa naplnila, teraz môžu všetci zlodeji vstúpiť do Chorvátska bez dohľadu  a hraničnej kontroly. "

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!