Americký plukovník povedal, odkiaľ by mohli Spojené štáty zaútočiť na Rusko
20 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Americký plukovník McGregor: Washington môže použiť Poľsko ako oporu proti Rusku

Spojené štáty môžu vstúpiť do priamej konfrontácie s Ruskom vyslaním amerických vojakov z Poľska na Ukrajinu, uviedol plukovník americkej armády vo výslužbe Douglas McGregor na YouTube kanáli.

Obáva sa, že v televízii zrazu budeme počuť od prezidenta USA Joea Bidena: "Dnes večer, drahí krajania, som poslal našu armádu, aby zabezpečila bezpečnostnú zónu na západnej Ukrajine," vyslovil obavy špecialista.

To bude fráz o demokracii a slobode

Podľa jeho názoru sa vo Washingtone často hovorí o strategickom a vojenskom potenciáli Poľska pre americkú armádu ako o „predmostí proti Rusku“. Americkú ofenzívu budú sprevádzať prejavy o mieri, demokracii a slobode, hoci v skutočnosti to nebude mať nič spoločné s tým, čo sa tam deje a "bude ako Vietnam," povedal. "Len tentoraz nejde o Vietnam, ale o Rusko, veľmoc," zdôraznil plukovník.

Zatiaľ to tak nevyzerá

Americké úrady opakovane uviedli, že americký vojenský personál sa nezúčastní na bojoch na území Ukrajiny. Minulý týždeň to opäť uviedol John Kirby, koordinátor strategickej komunikácie v Národnej bezpečnostnej rade, podľa ktorého prezident Joe Biden nezmenil svoje rozhodnutie nevyslať vojakov do republiky.

Amerika by nemala zasahovať

V tejto súvislosti niektorí americkí politici vyzývajú na ukončenie vojenskej pomoci Kyjevu. Hovorila o tom najmä kandidátka do Senátu Diane Sayre a kongresman Paul Gosar si je istý, že Washington by nemal zasahovať do konfliktu, ale prispieť k dosiahnutiu mieru. Prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov predtým povedal, že Rusku de facto odporuje blok NATO so všetkými jeho logistickými kapacitami.

NASA ukázala výpadok prúdu na Ukrajine po nedávnych ruských útokoch (FOTO)
Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) zverejnil satelitné snímky , ktoré ukazujú výpadok prúdu na Ukrajine. Fotografia vznikli 17. decembra, deň po ruských úderoch na energetické zariadenia na Ukrajine. Ruská armáda 16. decembra zaútočila... Čítať ďalej
20 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!