Vojna, nevojna, Vianoce budú(VIDEO)
20 | 12 | 2022 I Milan Laca

Na „strome nezdolateľnosti“ v Kyjeve sa rozsvietili svetlá.

19. decembra, na tamojšieho Mikuláša, sa v Kyjeve rozsvietili svetlá na vianočnom strome.

Ako vždy, ale skromnejšie

Hlavný vianočný strom v krajine  tradične postavili na Sofiinom námestí, povedal starosta Kyjeva Vitalij Klyčko ."Tento rok sa veľa diskutovalo o tom, či sa oplatí postaviť vianočný stromček. Vzhľadom na to, že žijeme v podmienkach stanného práva, ostreľovania a výpadkov elektriny. Ale myslím si, že sme sa rozhodli správne. Mal by tam byť vianočný stromček! Naše deti by mali mať prázdniny! Napriek všetkému úsiliu ruských barbarov pripraviť Ukrajincov o radosť z Vianoc a Nového roka,“ povedal  starosta.

Rozsvietenie stromčeka v Kyjeve 

Verí

Formát tohtoročných osláv bude zároveň odlišný od predchádzajúcich. Nebudú sa konať masové akcie a trhy.  Vianočný strom je tiež menší, 12 metrov namiesto 31 metrov  ako minulý rok. Kličko hovorí, že sviatočný strom nazvali  "Strom nezdolateľnosti." Osvetlenie zabezpečuje generátor. "Som presvedčený, že Ukrajinci dnes, na sviatok Mikuláša Divotvorcu, snívalú o túžbe po mieri a víťazstve. A určite sa to splní! Veríme v Ukrajinu! Veríme v ozbrojené sily!" - dodal starosta Kyjeva. Predtým  na železničnej stanici v Kyjeve nainštalovali vianočný strom , ktorý sa rozsvietil pri pedálovaní na stacionárnom bicykli.

Želania podľa Zelenského 

"Na svätého Mikuláša... dali ruskí teroristi ukrajinským deťom darček v podobe nových útokov," povedal prezident Zelenskyj, prostredníctvom videoodkazu na stretnutí lídrov krajín združených v Spoločných expedičných silách, ktoré sa koná v lotyšskej Rige. "Ukrajinské deti vo svojich listoch pre svätého Mikuláša žiadajú systémy protivzdušnej obrany, zbrane, víťazstvo – víťazstvo pre všetkých Ukrajincov... Konajme!" vyhlásil Zelenskyj.

Ukrajina kritizuje Kissingera! NIČ NEPOCHOPIL!
Ukrajinská vláda odmietla v nedeľu vyjadrenia bývalého šéfa americkej diplomacie Henryho Kissingera o tom, že sa blíži čas na vyrokovanie mieru na Ukrajine, aby sa znížilo riziko ďalšej ničivej svetovej vojny. Podľa Kyjeva by išlo o ustupovanie... Čítať ďalej
19 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!