Spielberg ľutuje vplyv filmu "Čeľuste" na populáciu žralokov
19 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Americký filmový tvorca Steven Spielberg povedal, že skutočne ľutuje "zdecimovanie populácie žralokov" po úspechu jeho filmu "Čeľuste" z roku 1975. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry DPA.

Spielbergov oscarový thriller rozpráva príbeh o ľudožravom veľkom bielom žralokovi, ktorý napadol americké prímorské mesto, čo podnietilo nárast športového rybolovu v celej Amerike.

"Skutočne, a dodnes ľutujem zdecimovanie populácie žralokov kvôli predmetnej knihe a filmu. Je mi to naozaj ľúto," povedal 75-ročný Spielberg v programe Desert Island Discs rádia BBC.

Podľa minuloročnej štúdie v časopise Nature klesla svetová populácia žralokov v oceánoch od 70. rokov minulého storočia o 71 percent v dôsledku nadmerného rybolovu.

Fond na ochranu žralokov uvádza, že 36 percentám z 1250 druhov žralokov a rají na svete v súčasnosti hrozí vyhynutie.
Výskumníci obviňujú filmy ako "Čeľuste" z toho, že zohrávajú úlohu vo vnímaní žralokov verejnosťou a podporujú ich zabíjanie. Iní však tvrdia, že sa pripisuje veľký význam vplyvu Hollywoodu.

Spielberg, ktorý je známy vďaka hollywoodskym snímkam ako ET - Mimozemšťan, Indiana Jones a Jurský park, vybral v nedeľňajšom
vysielaní desať filmových nahrávok, ktoré by si vzal, keby uviazol na opustenom ostrove.

Celý svet v napätí! Putin prednesie dôležité vyhlásenie
Ruský prezident Vladimir Putin prednesie budúci týždeň počas schôdze na ruskom ministerstve obrany dôležité vyhlásenie, uviedla v nedeľu ruská štátna televízia Rossija-1. "Čakáme na dôležité oznámenia," uviedol v nedeľňajšom vysielaní televíznej... Čítať ďalej
18 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!