Slovensko sa dostalo do štádia mentálnej zmätenosti
19 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Aj tisíckrát za sebou môže opakovať, že je protikorupčný, že je proti mafii, že chce pomáhať ľuďom. Oproti tomu stoja jeho nálady a nápady, ktoré doviedli krajinu do ešte hlbšej neznášanlivosti a chaosu, ako to bolo na konci februára 2020. A môže ukazovať prstom dookola a zvyšovať hlas so slovom Vinný! Vinný! Vinný!, pravdou je, že vina je na ňom. Za koniec vlády Eduarda Hegera je vinný práve ON." Citát Ľubomír Lintner

Bývalý politik a publicista Ľubomír Lintner si nedáva servítku pred ústa, keď hodnotí Igora Matovič, bývalého premiéra, predsedu hnutia OĽaNO a bývalého ministra financií potom, ako padla vláda. Názor Ľubomíra Lintnera prinášame v plnom znení.

Majster divadelných scénok

Mnohí to nechcú prijať, ale je majstrom divadelných scénok. Slzy, dramatické pauzy, stíšený, či silný hlas sprevádzali a budú sprevádzať jeho výstupy. Eduard Heger nedokázal využiť silnú ústavnú pozíciu predsedu vlády a nedokázal sa ani politicky emancipovať. Na škodu jeho vlády. Slovensko sa ocitlo na vratkej pôde. Určite to nie je iba dôsledok uplynulého dva a pol ročného vládnutia. Svoj podiel spôsobom uplatňovania moci majú aj predchádzajúce vlády. Ale tá aktuálna, ktorá nie je v demisii, ako uvádzajú médiá, je to vláda s nedôverou, má na tom mentálnom spoločenskom marazme výrazný podiel. Lebo sklamala. Sklamala nádej.

Politológ: Popis možných scenárov už je pre psychiatra
Politológ a vydavateľ Roman Michelko vo svojom týždennom súhrne analyzuje situáciu, ktorá vznikla po štvrtkovom hlasovaní o dôvere vláde, ktoré skončilo jej odvolaním. Michelko rekapituluje tri roky vlády pod vedením OĽaNO, ktoré prirovnáva k... Čítať ďalej
19 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Slovensko sa dostalo do štádia mentálnej zmätenosti

Pritom za východnou hranicou sledujeme obrazy dôsledkov Putinovej agresívnej vojny, ktorá má v sebe prvky terorizmu, a spoza južnej hranice prenikajú prvky Orbánovho revizonizmu. Komplikovaná politická situácia.

Pri aktuálnej atmosfére v spoločnosti je výsledok predčasných volieb rovnakým rizikom, ako by bol výsledok volieb v riadnom termíne. Dobré však je, že predčasné voľby budú. Ďalších 14 mesiacov s jeho náladami a jeho nápadmi by situáciu iba zhoršovalo. Divadelných scén si užijeme aj v období pred predčasnými voľbami. Veď sa nezaprel ani na tlačovej konferencii OĽaNO po vyjadrení nedôvery vláde. Viď to dramatické avízo o korupcii predsedu SaS, o ktorom sa Slovensko dozvie od NEHO v predvolebnej kampani.

Slovensko je opäť na križovatke

Tak ako v roku 1998. Orientáciu krajiny k EÚ a NATO zabezpečí len výrazná mobilizácia občianskej spoločnosti. Aby si maximum ľudí od prvovoličov až po dôchodcov tú križovatku uvedomilo. Šesť prúdov, štyri možné výjazdy - a svetlá blikajú. Naozaj zložitá situácia. Naozaj iba maximálna účasť voličov môže zabezpečiť, aby bolo možné zostaviť vládu, ktorej cieľom bude pokračovanie liberálnej demokracie a orientáciu k EÚ a k NATO.

Podstatnè bude, či sa budú, tak ako pred voľbami 1998, aktivizovať občianske združenia, ktoré presne pomenujú, o čo ide a koho treba vyberať... Ak taká aktivita nevznikne, Slovensko zmení trajektóriu.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!